Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eva B: Το αστέρι της ραπ του Πακιστάν - «Η μπούργκα μου δεν μπορεί να καλύψει το ταλέντο που έχω»

Eva B: Το αστέρι της ραπ του Πακιστάν – «Η μπούργκα μου δεν μπορεί να καλύψει το ταλέντο που έχω»

Η Eva B, η οποία μεγάλωσε σε μια διαβόητη παραγκούπολη, έχει γίνει μια μεγάλη σταρ στο Πακιστάν

Θραύση φαίνεται να κάνει η μουσική της Eva B, μια ράπερ-μυστήριο από το Πακιστάν η οποία εμφανίζεται μόνο με την μπούργκα της.

Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στον Guardian, ο αδερφός της τής είχε πει ότι αν ήθελε να κάνει ραπ έπρεπε να φορέσει την μπούργκα, ωστόσο πλέον είναι μέρος της ταυτότητας και της προσωπικότητάς της ως μουσικός.

«Δεν νιώθω άνετα ή δεν μπορώ να αποδώσω καλά αν δεν το φορέσω. Απλώς καλύπτει το πρόσωπό μου. Δεν μπορεί να καλύψει το ταλέντο που έχω».

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε όταν η 22χρονη έπαιζε με το τηλέφωνό της και έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον μουσικό παραγωγό του Coke Studio, μια διαδικτυακή εκπομπή που από το 2008 παρουσιάζει τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες της χώρας. «Δεδομένου ότι δεν λάμβανα τόσες κλήσεις όσο λαμβάνω τώρα, το σήκωσα».

«Μου παρουσιάστηκε και με ρώτησε αν θα ήθελα να τραγουδήσω για το franchise. Είπα »ποιος δεν θέλει να συνεργαστεί με το Coke Studio;»». Αμέσως μετά ήρθε το κομμάτι Kana Yaari, το οποίο έγινε το κορυφαίο βίντεο στο YouTube στο Πακιστάν, με 3,2 εκατομμύρια προβολές την τρίτη ημέρα κυκλοφορίας του.

Το μουσικό ταξίδι της Eva B ξεκίνησε όταν απέκτησε έναν υπολογιστή με έναν φάκελο με τραγούδια του Eminem. Μη γνωρίζοντας τι είδους άκουγε, η Eva B αγάπησε το ύφος και τον ρυθμό της μουσικής.

Περίεργη, ρώτησε τους ανθρώπους πώς λέγεται αυτό το καταπληκτικό στυλ μουσικής. «Είναι ραπ, και πρέπει να γράψεις τους στίχους σου και να τραγουδήσεις», της είπαν. Έτσι, η Eva B ξεκίνησε το ραπ το 2014.

Η γυναίκες του Lyari

«Μέσα από το ραπ μου ήθελα οι άνθρωποι να ακούσουν την ιστορία μου και την ιστορία των γυναικών στο Lyari. Προέρχομαι από ένα μέρος όπου μόνο λίγα κορίτσια κατάφεραν να δουλεύουν και που η κοινωνία δεν θεωρεί αξιοσέβαστο ένα κορίτσι που ραπάρει – κάτι που ήθελα να το αμφισβητήσω», λέει η Eva B, ενώ παίζει με ένα τατουάζ στο δεξί της χέρι που γράφει «μητέρα».

Η μητέρα της ήταν υποστηρικτική, αλλά ο αδερφός της της ζήτησε να μην κάνει ραπ, λέγοντας ότι δεν ήταν κατάλληλο. Είπε ότι οι φίλοι του θα τον πείραζαν ότι η αδερφή του είναι ράπερ και κάθε φορά που ανέβαζε ένα τραγούδι freestyle ραπ στο κανάλι της στο YouTube, ξεσπούσαν καυγάδες στο σπίτι τους.

«Οι γείτονες έρχονταν και άκουγαν ενώ ο αδερφός μου με μάλωσε», λέει.

Ως αποτέλεσμα η Eva B σταμάτησε να ραπάρει από το 2015 έως το 2019, αλλά συνέχισε να γράφει νέα τραγούδια. «Καιγόμουν μέσα μου και έγραφα για τους κοινωνικούς περιορισμούς στα κορίτσια, στο Lyari και πολλά άλλα», λέει.

Το 2019, την προσέγγισε η Patari, η μεγαλύτερη πακιστανική πλατφόρμα ροής μουσικής του Πακιστάν, για να γράψει και να ερμηνεύσει ένα τραγούδι. Δεν είχε μουσικό ή ηχητικό εξοπλισμό και έτσι το ηχογράφησε χρησιμοποιώντας το κινητό της τηλέφωνο.

Μέσα σε μια νύχτα, άρχισε να γίνεται γνωστή ως «Gully Girl», που πήρε το όνομά της από αυτό το κομμάτι – μια επανάληψη της ταινίας Gully Boy του 2019 του Bollywood, σχετικά με ένα αγόρι από ένα γκέτο στη Μουμπάι που ονειρεύεται να γίνει αστέρι της ραπ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024