Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Telegram: Γερμανικό μπλόκο σε δεκάδες ομάδες αντιεμβολιαστών

Telegram: Γερμανικό μπλόκο σε δεκάδες ομάδες αντιεμβολιαστών

H εφαρμογή μηνυμάτων είχε κατηγορηθεί ότι τροφοδοτεί την υποκουλτούρα των θεωριών συνωμοσίας.

H υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η οποία έχει γίνει δημοφιλής μεταξύ των αντιεμβολιαστών, μπλόκαρε 64 κανάλια χρηστών στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε με αίτημα της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, γράφει η εφημερίδα χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι πηγές της.

Το Telegram έχει κατηγορηθεί στη Γερμανία ότι τροφοδοτεί την υποκουλτούρα των αντιεμβολιστών που διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας και διοργανώνουν διαμαρτυρίες που καταλήγουν σε βίαια επεισόδια.

Μεταξύ των καναλιών που μπλοκαρίστηκαν είναι αυτό του Ατίλα Χίλντμαν, γνωστού βίγκαν σεφ που διαδίδει ανυπόστατες φήμες για τα εμβόλια στους 100.000 ακολούθους του στο Telegram.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με εκπροσώπους του Telegram. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει σχολιάσει την απαγόρευση.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η Γερμανία εξέταζε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το Telegram και ήρθε σε επικοινωνία με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ για την επιβολή κανόνων στην υπηρεσία.

Η εφαρμογή του Telegram, σχολιάζει το Reuters< έχει γίνει δημοφιλής και μεταξύ ακτιβιστών και διαδηλωτών σε άλλες χώρες, καθώς το Facebook και άλλες πλατφόρμες δέχονται πιέσεις από κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των fake news, των απειλών και των θεωριών συνωμοσίας.

Το μπλόκο σε κανάλια αντιεμβολιαστών στο Telegram έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη γερμανική έκδοση του ρωσικού RT, το οποίο κατηγορεί για ρωσική προπαγάνδα.

Ως απάντηση η Μόσχα απαγόρευσε τη ρωσική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024