Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίδιες τακτικές στη δολοφονία του Άλκη, θυμίζουν τα επεισόδια του Βόλου στον τελικό της ντροπής το 2017

Ίδιες τακτικές στη δολοφονία του Άλκη, θυμίζουν τα επεισόδια του Βόλου στον τελικό της ντροπής το 2017

Όλοι θυμούνται την αγριότητα των επεισοδίων, ειδικά στην πεζογέφυρα που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με κάποιες πληροφορίες να μην αποκλείουν ότι ο 23χρονος Αλβανός ήταν και σε εκείνα τα επεισόδια.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπάνου, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και η χώρα «βυθίστηκε» στο πένθος για τον άδικο χαμό ενός τόσο νέου ανθρώπου. Η ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένες έρευνες από την πρώτη στιγμή, για την διαλεύκανση της υπόθεσης και σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως συνελήφθη ο δράστης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο δράστης είναι 23χρονος αλβανικής καταγωγής, με τις αστυνομικές δυνάμεις ν’ αναφέρουν πως είναι «σκληρός» χούλιγκαν με βεβαρημένο παρελθόν σε θέματα οπαδικής βίας.

Πρόκειται για σεσημασμένο χούλιγκαν, έλεγαν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, λίγο μετά την ομολογία του 23χρονου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο δράστης, είναι γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές και μάλιστα έχει παραπεμφθεί σε δίκη (η οποία εκκρεμεί) για υπόθεση οπαδικής βίας του 2019.

Απαρατήρητες δεν πέρασαν και πληροφοριές ότι ο 23χρονος Αλβανός, πιθανώς να ήταν και στα τρομερά επεισόδια που είχαν συγκλονίσει την χώρα, στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον Βόλο, τον Μάιο του 2017.

Εκείνος ο αγώνας ήταν τελικός – ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς τα βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν σοκάρει την κοινή γνώμη.

Όλοι θυμούνται την αγριότητα των επεισοδίων, ειδικά στην πεζογέφυρα που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Δολοφονικές τακτικές

Η ομοιότητα στις δολοφονικές τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν τότε από χούλιγκανς και τώρα στη δολοφονία του Άλκη είναι που ξυπνούν τις φρικτές μνήμες.

Ακραία βίαιοι άνθρωποι, εκπαιδευμένοι και ταγμένοι να κάνουν φόνους, αν κρίνει κανείς από την ακρίβεια των χτυπημάτων που κατάφερουν στα θύματά τους, δηλώνουν ευθαρσώς οπαδοί συγκεκριμένων μεγάλων ομάδων και ανεξέλεκτοι συνεχίζουν τα εγκλήματά τους, ποτίζοντας με αίμα «αντιπάλων» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οργανώνονται σε κλειστές ομάδες στο facebook, δεν δείχνουν ποτέ τα πρόσωπά τους (τυχαίο άραγε;) και οι φωτογραφίες που τους χαρακτηρίζουν εμπεριέχουν νεκροκεφαλές, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα και εικόνες που παραπέμπουν σε θάνατο, τρομοκρατία, τυφλή βία, φασιστικές νοοτροπίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε ακροδεξιούς κύκλους και δηλώνοντας «γνήσιοι εκπρόσωποι» της ομάδας ή και του έθνους, «πιστοί στις αρχέγονες αξίες» και υπερασπιστές του ένδοξου παρελθόντος, προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους και την βαθιά κατάρτισή τους στον εκβιασμό, στη δημιουργία άγριων επεισοδίων, χάους και πανικού και σε άλλες περιπτώσεις.

«Εργα και ημέρες» γνωστών τέτοιων ομάδων είχαν αποτελέσει και αντικείμενο του ξένου Τύπου τότε με το Μακεδονικό, με έγκριτα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αποδεικνύουν ότι μέλη τέτοιων γκρουπ συμμετείχαν στον «αγώνα» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποκινούμενες και χρηματοδοτούμενες μάλιστα από μεγάλους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ενδεικτικές των προθέσεων και των τακτικών που χρησιμοποιούν οι φωτογραφίες που είχαν καταγράψει στον τελικό της ντροπής χούλιγκαν να επιτίθεται σε οπαδό της ΑΕΚ που είναι πεσμένος στο έδαφος, κρατώντας στο χέρι του μαχαίρι ή κατσαβίδι.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τα επεισόδια στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ένα σημείο που θύμιζε πεδίο μάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στον τελικό λοιπόν της ντροπής στον Βόλο, από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός, καθώς σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών των δύο δικεφάλων. Δεν εμπεριέχει ίχνος υπερβολής ο χαρακτηρισμός «πόλεμος» για όσα είχαν γίνει στον τελικό του 2017.

Η χώρα πενθεί για έναν έφηβο που δολοφονήθηκε και αναμφίβολα πρόκειται για μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Μια τραγωδία που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024