Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Ανακαλούνται στις ΗΠΑ τα οχήματα που δεν σταματούν στο Stop

Tesla: Ανακαλούνται στις ΗΠΑ τα οχήματα που δεν σταματούν στο Stop

Το πρόβλημα αφορά το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, καθώς διαπιστώθηκε πως κάποια αυτοκίνητα δεν σταματούν στις διασταυρώσεις, στις πινακίδες Stop

Στην ανάκληση περίπου 54.000 αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά προχωρά η Tesla, μετά από απαίτηση των αρχών καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης με αποτέλεσμα κάποια οχήματα να μην σταματούν, όπως έπρεπε, σε διασταυρώσεις και σε πινακίδες Stop.

Σύμφωνα με την απαίτηση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, η ανάκληση αφορά οχήματα και των τεσσάρων μοντέλων της εταιρείας –S, 3, X και Y- καθώς με την ενεργοποίηση του συστήματος Full Self Driving Beta κάποια αυτοκίνητα δεν σταματούσαν τελείως στις διασταυρώσεις, αλλά συνέχιζαν να… «ρολάρουν».

Στόχος της εταιρείας ήταν το λογισμικό να μιμείται την συμπεριφορά των οδηγών, που πολλές φορές «ρολάρουν» προσεκτικά σε κάποιες διασταυρώσεις, ακόμη και όταν υπάρχει πινακίδα Stop, αντί να ακινητοποιήσουν το όχημα. Η συγκεκριμένη τακτική στην οδήγηση επιτρέπεται σε πολλές χώρες διεθνώς, αλλά απαγορεύεται ρητά στις ΗΠΑ, όπου σε πινακίδα Stop ο οδηγός οφείλει να σταματήσει τελείως την πορεία του αυτοκινήτου.

Εξάλλου η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για την πρόκληση κάποιου ατυχήματος ή κάποιου τραυματισμού σαν αποτέλεσμα της παρατυπίας στο λογισμικό. Όμως, μετά από διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές δέχτηκε να αποσύρει τα οχήματα και να τροποποιήσει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Θυμίζουμε πως και τον περασμένο Νοέμβριο η Tesla είχε και πάλι αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανάκληση περίπου 12.000 οχημάτων της στις ΗΠΑ, που είχαν πουληθεί μετά το 2017, επίσης λόγω προβλήματος στο λογισμικό που αφορούσε τα φρένα ασφαλείας.

Τον Δεκέμβριο ανακάλεσε ακόμα 475.000 οχήματα λόγω προβλημάτων στην κάμερα οπισθοπορίας και το πορτμπαγκάζ

Και βέβαια οι αρχές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα έρευνα που αφορά συνολικά 580.000 αυτοκίνητα της Tesla με αφορμή την απόφαση της εταιρείας να προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μπορούν να παίξουν παιχνίδια στην μπροστινή οθόνη στο ταμπλό του οχήματος.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024