Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τίποτα δεν είναι όπως χθες - Ας το πάρουν απόφαση οι πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τίποτα δεν είναι όπως χθες – Ας το πάρουν απόφαση οι πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού»

Σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη σφραγίδα των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της πτώσης των δημοσκοπικών ποσοστών του»

Δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, στην ομιλία της κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η κυρία Γιαννακοπούλου, είπε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, «γιατί η κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη ως πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί σημαντικές κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει ως χώρα», προσθέτοντας: «Μιλάω για το απόλυτο φιάσκο στη διαχείριση του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση της πανδημίας, του κύματος ακρίβειας που πλήττει τον κάθε Έλληνα, αλλά και σε άλλες δυσκολίες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, «που μέχρι πριν λίγο καιρό, παρότι έκρινε την κυβέρνηση καταστροφική, δεν ζητούσε εκλογές λόγω Covid, αλλά τώρα με διπλάσιες απώλειες, άλλαξε γνώμη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχει τη σφραγίδα των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της πτώσης των δημοσκοπικών ποσοστών του, που οδηγούν τον κ. Τσίπρα σε αποσπασματικές κινήσεις και σε αναζήτηση σωσίβιου, που στην ουσία αποτελεί προσφορά σωσίβιου στην ΝΔ».

Η κυρία Γιαννακοπούλου υποστήριξε, μάλιστα, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει το χώρο του «και να δείξει ότι αποτελεί τη βασική δύναμη της αντιπολίτευσης, και όχι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής που είναι η ανερχόμενη δύναμη με τη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη και τη συνολική πολιτική παρουσία του, που ήδη αγκαλιάζεται από ευρύτατες δυνάμεις, ουσιαστικά, βοηθάει την ΝΔ να συσπειρωθεί».

Τόνισε, μάλιστα, πως η καταψήφιση της πρότασης μομφής, «όπως είναι αναμενόμενο να γίνει την Κυριακή, δίνει παράταση ζωής στην κυβέρνηση, αν θεωρήσουμε ότι αυτή κλυδωνιζόταν».

Και προσέθεσε πως, για άλλη μία φορά, «ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το ρόλο του χορηγού της κυβέρνησης, με σκοπό και στόχο την απέλπιδα προσπάθειά του να παραμείνει ο σημερινός μικρός, βολικός για τους δύο πρωταγωνιστές του, δικομματισμός και ο κ. Τσίπρας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ψάχνετε για χρήσιμους ηλίθιους;»

«Η ΝΔ καλά θα κάνει να ψάχνει αλλού για εύκολους στόχους και όχι στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε «αδιανόητο» να ασκεί κριτική στο ΚΙΝΑΛ για την ψήφιση της πρότασης μομφής εκ μέρους του «και ταυτόχρονα, να αναζητά ρωγμή στην επίσης σαφή θέση μας, ‘όχι σε πρόωρες εκλογές’, που στο κάτω-κάτω της γραφής εάν έναν συμφέρουν, είμαστε εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ας μας πει η Κυβέρνηση τι ακριβώς θέλει; Θέλει μια Δημοκρατία χωρίς αντίθετη άποψη, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση;», διερωτήθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Και προσέθεσε: «Μιλάτε σοβαρά όταν λέτε ότι η θέση μας, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη, φλερτάρει με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει καταψηφίσει ποτέ κόμμα αντιπολίτευσης πρόταση μομφής, όποιος και να την έχει καταθέσει και σας φαίνεται περίεργη η θέση του Κινήματος Αλλαγής; Ή έχει ‘πέσει’ ποτέ κυβέρνηση από πρόταση μομφής και μας θέτετε θεωρητικά ψευτοδιλήμματα για τους δικούς σας λόγους; Μα αν κάτι τέτοιο φοβάστε, ότι δηλαδή θα περάσει η πρόταση μομφή, αυτό θα συμβεί μόνο με την ψήφο βουλευτών σας. Σοφόν το σαφές νομίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Ας το πάρουν πλέον απόφαση οι μέχρι χθες πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού, που σ’ αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο χειρότερος διαχειριστής της κακοκαιρίας: Τίποτα δεν είναι πια όπως χθες. Δηλαδή η κυβέρνηση, η ΝΔ να δείχνει να προηγείται δημοσκοπικά, σε μεγάλο βαθμό λόγω της μη ύπαρξης μιας σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να την ασκήσει αποτελεσματικά για πολλούς λόγους», επεσήμανε.

Και σημείωσε, καταλήγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έρχεται με τη νέα ηγεσία του στο πολιτικό σκηνικό, δυνατό, σοβαρό, με αυστηρή κριτική αλλά και εποικοδομητικές προτάσεις, που στο σύνολό τους συνιστούν ένα άλλο αφήγημα για την πορεία της χώρας και φαίνεται πιο καθαρά παρά ποτέ ότι οι ενεργοί προοδευτικοί πολίτες έχουν λύση πολιτικής εκπροσώπησης. Από εδώ και πέρα, γίνεται καθαρά αντιληπτό τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι δυνάμεις τους συρρικνώνονται και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει καθημερινά».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024