Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EE: Πρώτη στον κόσμο, η Κομισιόν προτείνει αναγνώριση ψηφιακών δικαιωμάτων

EE: Πρώτη στον κόσμο, η Κομισιόν προτείνει αναγνώριση ψηφιακών δικαιωμάτων

Οι ελευθερίες και οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεκτείνονται και στο Διαδίκτυο.

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη την αναγνώριση ψηφιακών δικαιωμάτων και ψηφιακών αρχών, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, τη στήριξη της δημοκρατίας και τη διασφάλιση ενός δίκαιου και ασφαλούς περιβάλλοντος στο Διαδίκτυο.

Όπως ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της, «τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που κατοχυρώνονται στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και οι ευρωπαϊκές αξίες που εκφράζουν οι αρχές της, θα πρέπει να γίνονται σεβαστά στο Διαδίκτυο, όπως γίνονται ήδη εκτός Διαδικτύου»

«Η διακήρυξη ψηφιακών δικαιωμάτων και αρχών ορίζει πως ό,τι είναι παράνομο εκτός Διαδικτύου θα πρέπει να είναι παράνομο και στο Διαδίκτυο» δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

«Σκοπεύουμε επίσης να προωθήσουμε αυτές τις αρχές ως πρότυπο για όλο τον κόσμο» επισήμανε.

Η Επιτροπή ανέφερε ακόμα ότι τα ψηφιακά δικαιώματα και αρχές θα προσφέρουν κατευθύνσεις σε φορείς και εταιρείες για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Θα διασφαλίζουν επίσης ότι οι ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν πάντα πρόσβαση στη βέλτιστη συνδεσιμότητα, την απρόσκοπτη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και σε έναν ασφαλή και δίκαιο ψηφιακό χώρο

«Επιθυμούμε ασφαλείς τεχνολογίες που να εξυπηρετούν τους ανθρώπους και να σέβονται τα δικαιώματα και τις αξίες μας, ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο διαδίκτυο. Θέλουμε, επίσης, να έχουν όλοι και όλες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις ολοένα και πιο ψηφιοποιημένες κοινωνίες μας. Η διακήρυξη αυτή μάς δίνει ένα σαφές σημείο αναφοράς όσον αφορά τα δικαιώματα και τις αρχές στον κόσμο του διαδικτύου» δήλωσε η Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή.

Η πρόταση καλύπτει επίσης τις ψηφιακές συσκευές, καλώντας τους κατασκευαστές τες να στηρίξουν τους στόχους της πράσινης μετάβασης προσφέροντας πληροφορίες για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την κατανάλωση ενέργειας των προϊόντων τους.

Η Επιτροπή ελπίζει ότι η διακήρυξη θα έχει συμφωνηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο και τις χώρες-μέλη μέχρι το καλοκαίρι.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024