Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε προβλέπει γερμανός ιατρός

Κοροναϊός: Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε προβλέπει γερμανός ιατρός

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η Ομικρον εξακολουθεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε μια δραματική πρόβλεψη προχώρησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης, Ούλριχ Μοντγκόμερι αναφερόμενος στη υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Ομικρον, λέγοντας πως «αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κοροναϊό, αλλά έχει τεράστια διαφορά αν είμαστε εμβολιασμένοι».

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αν και πραγματικά προσπαθώ να προστατευτώ. Τόσο μεταδοτική είναι αυτή τη στιγμή η παραλλαγή Omicron και ίσως αργότερα έρθουν ακόμη πιο μεταδοτικές παραλλαγές», δήλωσε ο κ. Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «έχει τεράστια διαφορά αν η Omicron συναντήσει άτομο που έχει εμβολιαστεί τρεις φορές ή κάποιον ανεμβολίαστο ή εμβολιασμένο εδώ και πολύ καιρό».

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι, επομένως, εξαιρετικά σημαντική, συνέχισε, καθώς η Ομικρον εξακολουθεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ως γιατροί πρέπει να αποτρέψουμε τέτοια εξέλιξη, εξηγώντας στον κόσμο: Έχετε μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσετε εύκολα και απλά, με τον εμβολιασμό. Ο «εμβολιασμός» από τον ίδιο τον ιό ενέχει υψηλό κίνδυνο ασθένειας, ακόμη και θανάτου», πρόσθεσε ο γερμανός γιατρός και χαιρέτισε το γεγονός ότι ομοσπονδία και κρατίδια δεν αποφάσισαν χθες χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών.

«Δεν είναι ακόμη η ώρα της επιστροφής. Δεν έχουμε περάσει ακόμη την κορύφωση του κύματος», εκτίμησε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024