Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το metaverse δεν έχει νόημα» - Ποιος δημιουργός τεχνολογικού κολοσσού τα έβαλε με τον Ζούκερμπεργκ

«Το metaverse δεν έχει νόημα» – Ποιος δημιουργός τεχνολογικού κολοσσού τα έβαλε με τον Ζούκερμπεργκ

Αιχμές για το μετασύμπαν από έναν γκουρού της τεχνολογίας

Ενώ ο κόσμος ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για το Web 3.0, ο δημιουργός του Sony Playstation, Κεν Κουταράγκι, εξέφρασε πρόσφατα την αποδοκιμασία του για το metaverse (μετασύμπαν) και τα ακουστικά VR (εικονικής τεχνολογίας) σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Το να βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο είναι πολύ σημαντικό, αλλά το μετασύμπαν είναι να κάνεις σχεδόν πραγματικό τον εικονικό κόσμο και δεν βλέπω το νόημα να το κάνω» είπε ο Κουταράγκι . «Οι συσκευές θα σε απομόνωναν από τον πραγματικό κόσμο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό» συνέχισε. «Τα ακουστικά είναι απλά ενοχλητικά» είπε.

«Θα προτιμούσατε να είστε ένα αψεγάδιαστο avatar αντί για τον πραγματικό σας εαυτό; Αυτό ουσιαστικά δεν διαφέρει από τους ιστότοπους ανταλλαγής ανώνυμων μηνυμάτων» πρόσθεσε.

Για τον Κεν Κουταράγκι, η τεχνολογία θα πρέπει να έχει ως στόχο την ενοποίηση του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου. Όπως τόνισε πιστεύει ότι το μετασύμπαν μέσα από γυαλιά VR θα ήταν παράλογο.

Ο Κουταράγκι δημιούργησε το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Sony το 1993 και σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της Ascent Robotics, startup τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Τόκιο που αναπτύσσει λύσεις λογισμικού αιχμής με στόχο την επίτευξη πραγματικής μηχανικής αυτονομίας.

Στόχος της εταιρείας είναι να «δημιουργήσει εξυπνότερα, πιο ευέλικτα ρομπότ που θα μπορούν να εκτελούν διάφορες εργασίες και να παράγουν περισσότερα από ένα είδη προϊόντων».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024