Ένας ρινόκερος, ηλικίας 10 ετών, το κέρατο του οποίου είχαν αφαιρέσει λαθροκυνηγοί, επέστρεψε σήμερα στην άγρια ζωή, στη Νότια Αφρική, αφότου υποβλήθηκε σε 30 επεμβάσεις σε διάστημα 6 ετών, προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματα που του είχαν προκαλέσει.

Οι διασώστες του τον ονόμασαν Σεαουκέλε, που σημαίνει «Ο Θεός μας προσφέρει τη χάρη του». Το ζώο το βρήκε η αστυνομία να προσπαθεί να κινηθεί, τρεκλίζοντας, κοντά σε έναν φράκτη, σε μια προστατευμένη περιοχή, τόσο παραμορφωμένο που μόλις μπορούσε να ακούσει ή να φάει.

Ένας κτηνίατρος, εξειδικευμένος στην άγρια πανίδα, ο οποίος διευθύνει την οργάνωση Saving the Survivors που παράσχει φροντίδα σε ζώα τα οποία επέζησαν από επιθέσεις λαθροκυνηγών, κλήθηκε να βοηθήσει.

Έπειτα από πολλές επεμβάσεις, η ρινική κοιλότητα του ρινόκερου παραμένει εκτεθειμένη, με υπαρκτό τον κίνδυνο να μολυνθεί.

Όμως, «αποκαταστάθηκε με εξαιρετικό τρόπο», υπογράμμισε ο κτηνίατρος Τζον Μάρες. «Και πιστεύω ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με την επιστροφή του στην άγρια ζωή, σε έναν χώρο 20000 στρεμμάτων όπου τοποθετήσαμε δύο θηλυκούς ρινόκερους σε ηλικία αναπαραγωγής με εκείνον».

Οι διασώστες του δεν αποκαλύπτουν την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται το άγριο ζώο, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Λαθροθήρες σκότωσαν τουλάχιστον 249 ρινόκερους στη Νότια Αφρική, τους έξι πρώτους μήνες του 2021, ήτοι 83 περισσότερους σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πριν από έναν χρόνο. Ο συνολικός αριθμός του 2021 δεν είναι προς το παρόν γνωστός, όμως 24 ρινόκεροι σκοτώθηκαν σε δύο εβδομάδες τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr