Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρινόκερος υπεβλήθη σε 30 επεμβάσεις μετά από άγρια επίθεση λαθροκυνηγών

Ρινόκερος υπεβλήθη σε 30 επεμβάσεις μετά από άγρια επίθεση λαθροκυνηγών

Έπειτα από πολλές επεμβάσεις, η ρινική κοιλότητα του ρινόκερου παραμένει εκτεθειμένη, με υπαρκτό τον κίνδυνο να μολυνθεί

Ένας ρινόκερος, ηλικίας 10 ετών, το κέρατο του οποίου είχαν αφαιρέσει λαθροκυνηγοί, επέστρεψε σήμερα στην άγρια ζωή, στη Νότια Αφρική, αφότου υποβλήθηκε σε 30 επεμβάσεις σε διάστημα 6 ετών, προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματα που του είχαν προκαλέσει.

Οι διασώστες του τον ονόμασαν Σεαουκέλε, που σημαίνει «Ο Θεός μας προσφέρει τη χάρη του». Το ζώο το βρήκε η αστυνομία να προσπαθεί να κινηθεί, τρεκλίζοντας, κοντά σε έναν φράκτη, σε μια προστατευμένη περιοχή, τόσο παραμορφωμένο που μόλις μπορούσε να ακούσει ή να φάει.

Ένας κτηνίατρος, εξειδικευμένος στην άγρια πανίδα, ο οποίος διευθύνει την οργάνωση Saving the Survivors που παράσχει φροντίδα σε ζώα τα οποία επέζησαν από επιθέσεις λαθροκυνηγών, κλήθηκε να βοηθήσει.

Έπειτα από πολλές επεμβάσεις, η ρινική κοιλότητα του ρινόκερου παραμένει εκτεθειμένη, με υπαρκτό τον κίνδυνο να μολυνθεί.

Όμως, «αποκαταστάθηκε με εξαιρετικό τρόπο», υπογράμμισε ο κτηνίατρος Τζον Μάρες. «Και πιστεύω ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με την επιστροφή του στην άγρια ζωή, σε έναν χώρο 20000 στρεμμάτων όπου τοποθετήσαμε δύο θηλυκούς ρινόκερους σε ηλικία αναπαραγωγής με εκείνον».

Οι διασώστες του δεν αποκαλύπτουν την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται το άγριο ζώο, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Λαθροθήρες σκότωσαν τουλάχιστον 249 ρινόκερους στη Νότια Αφρική, τους έξι πρώτους μήνες του 2021, ήτοι 83 περισσότερους σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πριν από έναν χρόνο. Ο συνολικός αριθμός του 2021 δεν είναι προς το παρόν γνωστός, όμως 24 ρινόκεροι σκοτώθηκαν σε δύο εβδομάδες τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024