Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμικρον: Οι ενισχυτικές δόσεις προσφέρουν προστασία μέχρι και 90% σε μια νοσηλεία

Όμικρον: Οι ενισχυτικές δόσεις προσφέρουν προστασία μέχρι και 90% σε μια νοσηλεία

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, το CDC με τρεις έρευνες που δημοσίευσε τονίζει ότι όσοι κάνουν ενισχυτικές δόσεις είναι προστατευμένοι κατά 90% απέναντι στην Όμικρον.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι περισσότερο μεταδοτική από τη Δέλτα αλλά με ηπιότερα συμπτώματα. Αυτές είναι οι πρώτες διαπιστώσεις των επιστημόνων, που λένε ότι σε λίγο καιρό θα είναι η κυρίαρχη μετάλλαξη.

Και ενώ πληθαίνουν οι φωνές από επιστήμονες για την ανάγκη παρασκευής εμβολίου (ενέσιμου σκευάσματος) για την αντιμετώπιση της, το CDC καθησυχάζει αφού από τις μελέτες του προκύπτει πως όποιος έχει κάνει ενισχυτική δόση Moderna ή Pfizer, έχει θωράκιση μέχρι και 90% από την μετάλλαξη.

Με άλλα λόγια όσοι έχουν κάνει ενισχυτική δόση από τα δυο αυτά εμβόλια έχουν εξαιρετικά λιγότερες πιθανότητες να την περάσουν βαριά ή ακόμη και να πεθάνουν από τις επιπλοκές της Όμικρον.

Η ενισχυτική δόση, θωρακίζει

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων μελέτησε τα αποτελέσματα τριών μεγάλων μελετών. Στην πρώτη μελέτη εξετάστηκαν 88.000 νοσηλευόμενοι με κοροναϊό από 10 πολιτείες των ΗΠΑ. Διαπίστωσαν λοιπόν πως ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση προστατεύει έως και 90% απέναντι στο ενδεχόμενο νοσηλείας.

Μάλιστα διαπιστώθηκε πως όσοι έχουν κάνει μόνο την αναμνηστική (δηλαδή μόνο τις δυο δόσεις) τότε το ποσοστό προστασίας απέναντι σε ενδεχόμενη νοσηλεία από Όμικρον πέφτει στο 57%

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024