Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία οι δικαστικές έρευνες για Παπαγγελόπουλο και Παππά

Στην τελική ευθεία οι δικαστικές έρευνες για Παπαγγελόπουλο και Παππά

H δικογραφία θα «χρεωθεί» πρώτα σε εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και ακολούθως τα μέλη του θα αποφασίσουν με βούλευμά τους σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων – πολιτικών και μη – που μπήκαν στο κάδρο των ερευνών

Στην τελική ευθεία μπαίνουν και οι δύο μεγάλες δικαστικές έρευνες που διενεργούνται από τον Άρειο Πάγο με κεντρικά πρόσωπα τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση της Novartis και τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για την υπόθεση με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Στο πλαίσιο της πρώτης υπόθεσης η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου έχει ήδη καλέσει σε απολογία τα πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα και σε αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη έχουν κληθεί να απολογηθούν ο εκδότης της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Και οι δύο αναμένεται, όπως έχουν δικαίωμα, να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται . Τελευταίος στην υπόθεση αυτή αναμένεται να κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών η αρμόδια αρεοπαγίτης έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα  για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός.

Και στις δύο υποθέσεις, που έχουν αυτόνομη και ανεξάρτητη δικαστική πορεία, όταν απολογηθεί και ο τελευταίος κατηγορούμενος η δικογραφία θα «χρεωθεί» πρώτα σε εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και ακολούθως τα μέλη του θα αποφασίσουν με βούλευμά τους σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων – πολιτικών και μη – που μπήκαν στο κάδρο των ερευνών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το βούλευμά τους οι δικαστές θα κρίνουν αν και ποια πρόσωπα ενδεχομένως βρεθούν στην επόμενη δικονομική φάση στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024