Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Τον Φεβρουάριο η απόφαση του ΠΟΥ για τα χάπια της Merck και της Pfizer

Κοροναϊός – Τον Φεβρουάριο η απόφαση του ΠΟΥ για τα χάπια της Merck και της Pfizer

Σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, το χάπι της Merck μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας από κοροναϊό, ενώ το αντίστοιχο χάπι της Pfizer κατά 90%.

Εντός του επόμενου μήνα εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι θα αποφασίσει αν θα συστήσει τη χρήση των νέων θεραπειών της Merck (MSD) και της Pfizer κατά της Covid-19.

Για το χάπι της Merck, η αξιολόγηση των δεδομένων έχει ήδη αρχίσει και η απόφαση αναμένεται έως τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Πιθανώς στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση για το χάπι της Pfizer, δήλωσε η Τζάνετ Ντίας, επικεφαλής κλινικής διαχείρισης του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, το χάπι της Merck μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας από κοροναϊό, ενώ το αντίστοιχο χάπι της Pfizer κατά 90%.

Κανένα από τα δύο δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ωστόσο το ελληνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το χάπι της Merck θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τώρα με ευθύνη των ασθενών.

Αργά χθες Πέμπτη, επιτροπή του ΠΟΥ συνέστησε τη χρήση δύο θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων της Eli Lilly και την GlaxoSmithKline.

Αναφερόμενη στις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, η Ντίας είπε πως ορισμένα μονοκλωνικά δείχνουν μειωμένη εξουδετέρωση της άκρως μεταδοτικής Όμικρον και μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στη συγκεκριμένη παραλλαγή.

«Παρακολουθούμε τα αντιικά για την ανάπτυξη αντίστασης» πρόσθεσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024