Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού - «Θα είναι σημαντική»

Μητσοτάκης – Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού – «Θα είναι σημαντική»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού στο «Ενώπιος Ενωπίω», με βάση απόσπασμα που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με βάση απόσπασμα που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου σημείωσε ότι η δεύτερη αύξηση θα έρθει στις αρχές Μαΐου, ενώ θα είναι πολύ πάνω από το 2%. «Σημαντική» τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η αύξηση αυτή είχε δρομολογηθεί να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα: «Η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει την 1η Μαΐου και θα είναι μεγαλύτερη σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη αύξηση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Να καταπολεμήσει την ακρίβεια επιδιώκει η κυβέρνηση

Καταπολέμηση της ακρίβειας με την πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων -και όχι με τη μείωση των έμμεσων φόρων- δρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που θα κάνει απόψε ο πρωθυπουργός.

Η έκρηξη του πληθωρισμού στο 5,1% (σε υψηλά 11 ετών) προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που βλέπει τις όποιες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας να εξανεμίζονται αν και συγκρατούν ένα μέρος του κόστους. Στελέχη της κυβέρνησης σκιαγραφούν εδώ και ημέρες τις προτεραιότητες που δεν είναι στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα ή του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εισοδήματος και λειτουργίας της αγοράς.

Όπως έγραψε και νωρίτερα το in.gr, τις εξαγγελίες των παρεμβάσεων στήριξης έχει πάρει πάνω του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως εξάλλου συνέβη και με την γνωστοποίηση του πακέτου ενίσχυσης για τους λογαριασμούς ρεύματος την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει, όπως φαίνεται σήμερα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της δεύτερης αύξησης στον κατώτατο μισθό το 2022.

«Κανένας απροστάτευτος»

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η αύξηση θα είναι «σημαντική», όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε αύξηση 2% που οδήγησε τον ελάχιστο μισθό στα 663 ευρώ μεικτά στις αρχές Ιανουαρίου.

Η νέα αύξηση θα είναι «επείγουσα» και προς την απόφαση αυτή συνηγορούν και τα περιθώρια που δημιουργεί η ισχυρή ανάπτυξη του 2021 πάνω από 8%, ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4,5%-5%.

Οικονομικό και πολιτικό επιτελείο παρακολουθούν το «τσουνάμι» αυξήσεων και διαμηνύουν ότι θα υπάρχουν παρεμβάσεις, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν αποκλιμάκωση των πιέσεων μετά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Σημειώνεται ότι σε ό, τι αφορά την ενέργεια, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024