Ένα υπέροχο έργο τέχνης κοσμεί πλέον τους τοίχους του Τζανείου Νοσοκομείου.

Η νοσηλεύτρια με το τριαντάφυλλο, ένα εξαιρετικό γκράφιτι από τον street artist Hambas αποτελεί ένα υπέροχο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που στήθηκαν στην πρώτη γραμμή και δίνουν καθημερινά το 100% τους στην μάχη κατά του κοροναϊού.

Το γκράφιτι, που στόχο έχει να αποτίσει φόρο τιμής στο ιατρικό προσωπικό, μετά από 10 ημέρες πυρετώδους δουλειάς, είναι πλέον διαθέσιμο για το κοινό του.

«Μας ζητήθηκε από την διοίκηση του Τζανείου να δημιουργηθεί κάτι που να δείχνει ένα ‘’ευχαριστώ’’ προς τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και τους πρότεινα το σχέδιο αυτό το οποίο είναι μια νοσοκόμα που κρατά ένα τριαντάφυλλο» εξηγεί ο Αντώνης Χάμπας στο in.gr, σχετικά με το πως ξεκίνησαν όλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hambas (@hambas_)

«Με το τριαντάφυλλο ήθελα να δώσω μια νότα ελπίδας ειδικά αυτή την περίοδο που δημιουργήθηκε το σχέδιο, γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει ελπίδα ως προς το πέρας αυτής της πανδημίας και θέλαμε να εκφράσουμε έτσι το ευχαριστώ και μέσω του λουλουδιού».

Το λευκό τριαντάφυλλο

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το τριαντάφυλλο για αυτόν συμβολίζει πολλά πράγματα.

«Εμπνεύστηκα από τη μυθολογία και την Αφροδίτη που χρησιμοποιούσε το τριαντάφυλλο και τα ροδοπέταλα για φαρμακευτικούς λόγους, σαν μαγικό φάρμακο, ώστε να γιατρέψει διάφορους ασθενείς. Αργότερα πάλι χρησιμοποιήθηκε από τον χριστιανισμό πλαισιώνοντας εικόνες της Παναγίας που κι αυτή είναι προστάτιδα. Ένωσα όλα αυτά και μου βγήκε το σχέδιο» περιγράφει.

Έργα του καλλιτέχνη κοσμούν αρκετές γωνίες της Αθήνας. Ο Hambas είναι γνωστός για το γκράφιτι για τους νεκρούς στο Μάτι, το γκράφιτι αφιερωμένο στο κίνημα BLM στο οποίο αναγράφεται το «I can’t breathe», το γκράφιτι του Madclip αλλά και του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hambas (@hambas_)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hambas (@hambas_)

«Είμαι πολίτης αυτής της χώρας και ενδιαφέρομαι για τα κοινωνικά θέματα και ουσιαστικά επειδή έχω την ελευθερία να βάφω σε εξωτερικό χώρο προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ δίνοντας κάποια μηνύματα ως προς διάφορα κοινωνικά θέματα» εξηγεί.

«Οι νοσηλευτές ήταν στην πρώτη γραμμή και επωμίστηκαν περισσότερο βάρος από οποιονδήποτε άλλο και πάντα ήταν δίπλα στις δύσκολες στιγμές μας άρα γιατί όχι, ευκαιρία να τους τιμήσουμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr