Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγής Γαλιατσάτος - Εάν κρατήσουμε τον κοροναϊό ως απλό κρύωμα θα νικήσουμε την πανδημία

Παναγής Γαλιατσάτος – Εάν κρατήσουμε τον κοροναϊό ως απλό κρύωμα θα νικήσουμε την πανδημία

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ μίλησε ο Παναγής Γαλιατσάτος ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας

Μία χαραμάδα αισιοδοξίας εμφανίστηκε μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Οι ειδικοί δηλώνουν πως οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας, καθώς η Όμικρον μπορεί να είναι άκρως μεταδοτική, ωστόσο η νόσος είναι ήπια.

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ μίλησε ο Παναγής Γαλιατσάτος, Επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins. Σύμφωνα με τον ίδιο η έκρηξη της Όμικρον γέμισε τα νοσοκομεία με ασθενείς, ωστόσο οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σαν απλό κρύωμα.

Ο κοροναϊός να γίνει κρύωμα

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε. Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι», είπε ο κ. Γαλιατσάτος.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά.

Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κοροναϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κοροναϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας», πρόσθεσε.

Η θεραπεία από Έλληνες επιστήμονες

Μία μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του κοροναϊού έχει γίνει από Έλληνες επιστήμονες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το ANAKINRA για τη θεραπεία της νόσου COVID μετά από εξαντλητικό έλεγχο.

«Εμείς τοποθετήσαμε ένα διαφορετικό θεραπευτικό πεδίο. Το φάρμακο υπάρχει διαθέσιμο στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας και εφόσον το ζητήσει ο θεράπων ιατρός μπορεί ένας ασθενής με κοροναϊό να πάρει τη θεραπεία», είπε ο ο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης της Σήψης και εξήγησε:

«Ένας άρρωστος έρχεται στο νοσοκομείο, εισάγεται και έχει πνευμονία. Του γίνονται εξετάσεις αίματος και εφόσον δείξουν συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποφασιστεί η θεραπεία. Η θεραπεία δεν απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν καταλήξει σε ΜΕΘ, αλλά σε όσους νοσηλεύονται στον κοινό θάλαμο και έχει ως σκοπό να προλάβει την επιδείνωση των ασθενών και να προλάβει να μην μπουν οι ασθενείς σε ΜΕΘ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποφορτίζεται το σύστημα υγείας, διότι μειώνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και κατ’ επέκταση οι θάνατοι».

Η φαρμακευτική πρόταση για την αντιμετώπιση της πνευμονίας COVID δείχνει συνολική βελτίωση κατά 64% και μείωση των θανάτων κατά 55%.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024