Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατοικίδια ζώα - «Γολγοθάς » η εύρεση σπιτιού για τους ιδιοκτήτες τους

Κατοικίδια ζώα – «Γολγοθάς » η εύρεση σπιτιού για τους ιδιοκτήτες τους

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος, μεγάλο ποσοστό δεν φαίνεται να τον τηρεί

«Ψάχνω να βρω σπίτι να νοικιάσω εδώ και πέντε μήνες».

Τον «Γολγοθά» που περνάει για να βρει σπίτι περιέγραψε στο MEGA μία γυναίκα. Ο λόγος; Έχει κατοικίδιο!

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων βάζουν ως όρο στο συμβόλαιό τους ότι δε δέχονται κατοικίδια, και έτσι ξεκινάει το μαρτύριο της εύρεσης σπιτιού για τους ενοικιαστές.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά η κ. Ελένη Καραντώνη, που ψάχνει εδώ και πέντε μήνες να βρει σπίτι, και ο κ. Κοσμάς Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος του συλλόγου των μεσιτών Αττικής.

«Ψάχνω να βρω σπίτι να νοικιάσω εδώ και πέντε μήνες. Έχω ένα κατοικίδιο και αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα. Έχω ένα σκυλάκι. Με ρωτούν το μέγεθος του σκύλου, μερικές φορές λένε ότι οφείλεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας και ότι δεν τα θέλουν οι άλλοι ένοικοι. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που γίνεται αυτό. Έχω κατοικίδια χρόνια που ζουν μέσα σε διαμερίσματα και ξέρουν να συμπεριφέρονται. Είναι εκπαιδευμένα. Δε δέχονται σκύλους ούτε στα ισόγεια που θέλουν προστασία, και ο σκύλος μπορεί να την προσφέρει. Δεν παίζει ρόλο η περιοχή. Εγώ ψάχνω στα δυτικά προάστια αλλά έχω αναγκαστεί να κοιτάω σε όλο το νομό Αττικής. Πλέον όπου βρω σπίτι θα πάω, όπου με δεχτούν. Δεν παίζει ρόλο ούτε το κόστος, το ύψος του ενοικίου», είπε η κ. Καραντώνη.

Υπάρχει νόμος

«Υπάρχει ο νόμος που ρυθμίζει τα θέματα των κατοικίδιων και λέει ξεκάθαρα ότι ακόμα και αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας που απαγορεύει τα κατοικίδια, σύμφωνα με το νόμο μέχρι δύο κατοικίδια μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα σπίτι. Περίπου το 10-20% των ιδιοκτητών έχουν σαφή όρο ότι δε θέλουν κατοικίδια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν το έχουν ως όρο από την αρχή, αλλά κάποιες φορές προκύπτει. Όσοι δε θέλουν τα κατοικίδια έχουν παλιότερη εμπειρία με ζημιές από άλλο ενοικιαστή που είχε κάποιο κατοικίδιο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης.

«Παίζει ρόλο αν το ζωάκι είναι σκύλος ή γάτα. Οι ιδιοκτήτες που έχουν κακή εμπειρία έχει προκύψει συνήθως από ενοικιαστές με μεγαλόσωμα ζώα. Η κατάσταση στην αγορά των ενοικίων αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη. Θέλει λίγο υπομονή και επιμονή», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το 10-20% δέχονται κατοικίδια. Το αντίθετο συμβαίνει από αυτό που λέει ο κ. Θεοδωρίδης. Στενεύουν τα όριά μου, πρέπει να φύγω. Είναι μεγάλος ο σκύλος μου, αλλά δεν ενοχλεί. Πρέπει να πάρω συστατική επιστολή από τον ιδιοκτήτη του τωρινού σπιτιού που μένω; Τι θα κάνω;», διερωτήθηκε κλείνοντας η κ. Καραντώνη.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024