Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλκίνοος Ιωαννίδης για τους αγνοούμενους του Αττίλα - Ταινίες από τουρκικές φυλακές τούς έδειχναν ζωντανούς αλλά δεν γύρισαν ποτέ

Αλκίνοος Ιωαννίδης για τους αγνοούμενους του Αττίλα – Ταινίες από τουρκικές φυλακές τούς έδειχναν ζωντανούς αλλά δεν γύρισαν ποτέ

Ο τραγουδοποιός σε μια σπάνια συνέντευξη μιλάει για όσα έζησε

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί σήμερα στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ και στον Νίκο Πορτοκάλογλου σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων περιγράφει την δύσκολη περίοδο την οποία έζησε σε μικρή ηλικία με το πραξικόπημα στην Κύπρο.

«Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 χρονών. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ» δήλωσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

«Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης» ανέφερε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024