Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομηρία - «Θα κρατάω το κεφάλι της στα χέρια», φώναζε ο δράστης στους αστυνομικούς - Το θρίλερ στον Άγιο Παντελεήμονα

Ομηρία – «Θα κρατάω το κεφάλι της στα χέρια», φώναζε ο δράστης στους αστυνομικούς – Το θρίλερ στον Άγιο Παντελεήμονα

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο την Πρωτοχρονιά

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την υπόθεση ομηρίας στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα Πρωτοχρονιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά την κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αιγυπτιακής καταγωγής δράστη.

Ο 34χρονος άντρας, που συνελήφθη μετά από επέμβαση των ανδρών της ΕΚΑΜ, σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O», ξυλοκοπούσε σε ζωντανή σύνδεση την πρώην σύντροφό του, βουλγαρικής υπηκοότητας, ενώ απειλούσε τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο διαμέρισμα, λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα να χάσω εγώ, θα πάω στον Αλλάχ. Θα μας ανατινάξω όλους!».

«Όταν τη σκοτώσω θα με δείτε να κρατάω το κεφάλι της στο χέρι μου»

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το «L&O», ότι ο δράστης φώναζε κατά τη διάρκεια της ομηρίας, «δεν την έχω σκοτώσει ακόμη, όταν τη σκοτώσω θα με δείτε να κρατάω το κεφάλι της στο χέρι μου. Εγώ είμαι άντρας»…

Μάλιστα, η αδερφή του θύματος, λίγη ώρα αργότερα, ξεκίνησε να κλαίει και να φωνάζει σε σπαστά ελληνικά πως ο απαγωγέας έχει αναρτήσει στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook βίντεο live, όπου φαίνεται να ξυλοκοπεί την αδερφή της. Τότε, με τους αστυνομικούς να την καθησυχάζουν, τους είπε ότι πιθανόν αναγνώρισε το χώρο της ομηρίας από το βίντεο και ότι πρόκειται για ένα διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Αλκιβιάδου.

Άμεσα οι αστυνομικοί του Γαλατσίου και της ΟΠΚΕ μετέβησαν έξω από το διαμέρισμα, όπου άκουσαν έντονους θορύβους, φωνές και μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Όταν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έσπασαν την πόρτα προκειμένου να σώσουν την άτυχη γυναίκα από τα χέρια του απαγωγέα της, τον είδαν σε έξαλλη κατάσταση πάνω από μια φιάλη υγραερίου να ουρλιάζει πως θα ανατινάξει όλη την πολυκατοικία, κρατώντας έναν αναπτήρα.

«Την έδειρα. Ό,τι θέλω θα κάνω, γυναίκα είναι»

Να σημειωθεί ότι ο δράστης είχε ανοίξει τη βαλβίδα της φιάλης, αφού ήταν έντονη η μυρωδιά του αερίου στο δωμάτιο.

Μάλιστα, είπε στους αστυνομικούς: «Την έδειρα. Ό,τι θέλω θα κάνω, γυναίκα είναι. Εσείς τι θέλετε μέσα στο σπίτι μου; Θα πεθάνετε όλοι».

Δίωξη για κακούργημα

Δίωξη για κακουργηματική πράξη ασκήθηκε εις βάρος του άντρα που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του στο διαμέρισμά του, στον Άγιο Παντελεήμονα το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.

Ο κατηγορούμενος διώκεται για το κακούργημα της αρπαγής και για πέντε ακόμη πλημμελήματα, τα οποία είναι: Κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.

Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν νεαρός άντρας εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του στο Γαλάτσι και, υπό την απειλή όπλου, την ανάγκασε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αδερφή του θύματος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο δράστης κρατά όμηρο την αδερφή της στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκιβιάδου, όπου είχε ταμπουρωθεί, απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο έσπευσε και ειδικός της αστυνομίας, ο οποίος προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη, προτού εκείνος αιφνιδιαστεί από τις Αρχές και ακινητοποιηθεί.

Την χτυπούσε

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν in.gr, προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ των δύο.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο άντρας που κρατάει όμηρο την πρώην σύντροφό του στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους ο δράστης χτύπαγε την κοπέλα και, στη συνέχεια, απειλούσε και αυτήν και τους αστυνομικούς ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία.

Η αδερφή του θύματος βρέθηκε επίσης στο σημείο.

Εκκενώθηκε η πολυκατοικία

Αστυνομία και Πυροσβεστική έδωσαν εντολή στους γείτονες να κλειστούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν παράθυρα και παντζούρια, καθώς υπήρχε φόβος για έκρηξη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από την πολυκατοικία, που ο δράστης απειλούσε να ανατινάξει με φιάλη υγραερίου.

Αποκλειστικές εικόνες από το σπίτι-κόλαση

Ο δράστης, που τελικά συνελήφθη από τις Αρχές, απειλούσε ότι θα τινάξει στον αέρα την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Το in.gr βρέθηκε στο σημείο και εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από το διαμέρισμα όπου η 30χρονη γυναίκα έζησε μια κόλαση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024