Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν αντικομμουνιστής και ήθελε να γίνει πράκτορας για να πολεμήσει τους χίπηδες

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν αντικομμουνιστής και ήθελε να γίνει πράκτορας για να πολεμήσει τους χίπηδες

Γεννημένος στο Τούπελο του Μισισίπι και μεγαλωμένος στο Μέμφις δεν θα μπορούσε παρά να ποτιστεί με τις ιδέες του Νότου. Ήταν βαθιά αντικομμουνιστής και παρακάλεσε τον Νίξον να τον κάνει πράκτορα για να πολεμήσει τον κομμουνισμό.

Το ψευδώνυμο του Έλβις Πρίσλεϊ είναι «ο Βασιλιάς». Και πράγματι με τη μουσική του άνοιξε νέους δρόμους τη δεκαετία του 50 και του 60 σε αυτό που ονομάστηκε μετέπειτα ροκ μουσική. Όμως ο Έλβις δεν ήταν σε όλα του ροκ.

Η μεγάλη του εμμονή ήταν να γίνει πράκτορας και είχε θέσει σαν προτεραιότητα του να πολεμήσει τον κομμουνισμό, τα ναρκωτικά και τους χίπηδες. Μάλιστα σε μια συνάντηση που είχε με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ τον Ρίτσαρντ Νίξον, του έδωσε ο ίδιος ένα γράμμα στο οποίο εξέφραζε την αντίθεση του στον κομμουνισμό, τους Μαύρους Πάνθηρες, τους χίπηδες και τα ναρκωτικά.

Όπως αναφέρει η mixanitouxronou.gr ζήτησε μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο Νίξον να γίνει ομοσπονδιακός πράκτορας για να «βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον όλων αυτών των δεινών». Μάλιστα στο γράμμα του έγραφε:

Το γράμμα του Έλβις στον Νίξον

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Αρχικά, θα ήθελα να συστηθώ. Ονομάζομαι Έλβις Πρίσλεϊ και έχω μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για εσάς και το αξίωμά σας. Επικοινώνησα με τον Αντιπρόεδρο Ανιού στο Παλμ Σπρινγκς πριν τρεις εβδομάδες και του εξέφρασα τους προβληματισμούς μου για την πατρίδα μας. Τα ναρκωτικά, το κίνημα των χίπις, το ΦΔΚ (Φοιτητές για μια Δημοκρατική Κοινωνία), οι Μαύροι Πάνθηρες, κ.τ.λ. δε με θεωρούν εχθρό τους, ή όπως εκείνοι τον αποκαλούν, το κατεστημένο. Εγώ το λέω Αμερική και το αγαπώ.

Κύριε Πρόεδρε, είμαι πρόθυμος να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τη χώρα. Δεν έχω κανένα άλλο κίνητρο ή έγνοια, πέρα από το να βοηθήσω τη χώρα. Λοιπόν, δε ζητώ να μου δοθεί κάποιος τίτλος ή θέση. Μπορώ να κάνω περισσότερο καλό αν γίνω γενικός ομοσπονδιακός πράκτορας και βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο, επικοινωνώντας με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η βασική μου ιδιότητα είναι ότι είμαι καλλιτέχνης, αλλά αυτό που χρειάζομαι είναι τα ομοσπονδιακά πιστοποιητικά. Είμαι στο αεροπλάνο με τον Γερουσιαστή Τζορτζ Μέρφι και συζητάμε τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

Κύριε Πρόεδρε, θα μείνω στο ξενοδοχείο Ουάσινγκτον, στα δωμάτια 505-506-507. Είναι μαζί μου δύο άντρες που δουλεύουν για εμένα, οι Τζέρι Σίλινγκ και Σόνι Γουέστ. Στη ρεσεψιόν έχω δώσει το όνομα Τζον Μπάροους. Θα μείνω όσο καιρό χρειαστεί για να πάρω τα πιστοποιητικά ενός ομοσπονδιακού πράκτορα. Έχω ερευνήσει σε βάθος τη χρήση ναρκωτικών και την πλύση εγκεφάλου των κομμουνιστών και βρίσκομαι ακριβώς στο κέντρο των γεγονότων, όπου μπορώ να προσφέρω τα περισσότερα.

Θα είναι χαρά μου να βοηθήσω, αρκεί να μείνει μυστικό. Πείτε στο προσωπικό σας ή σε κάποιον άλλο να μου τηλεφωνήσει οποιαδήποτε ώρα σήμερα ή αύριο.

Είμαι υποψήφιος ως ένας απ’ τους «10 Διαπρεπέστερους Νεαρούς Άντρες της Αμερικής» για τον επόμενο χρόνο. Η τελετή θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου, στην πόλη καταγωγής μου, στο Μέμφις του Τενεσί. Σας αποστέλλω μία σύντομη αυτοβιογραφία μου για να έχετε μία καλύτερη εικόνα της πρότασής μου. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σας συναντήσω από κοντά, και μόνο για να σας χαιρετήσω αν είστε απασχολημένος. Με σεβασμό, Έλβις Πρίσλεϊ ΥΓ. Πιστεύω ότι και εσείς, κύριε Πρόεδρε, υπήρξατε ένας απ’ τους «10 Διαπρεπέστερους Νεαρούς Άντρες της Αμερικής». Έχω ένα προσωπικό δώρο για εσάς, το οποίο θα ήθελα να σας το δώσω ο ίδιος, αν επιθυμείτε να το δεχτείτε. Αλλιώς θα το κρατήσω εγώ μέχρι να μπορέσετε να το πάρετε»

Το δώρο

Και εάν αναρωτιέστε τι δώρο είχε σκοπό να κάνει ο Πρίσλεϊ στον Νίξον σας λέμε ότι ήταν ένα πιστόλι Κολτ 45.  Τελικά ο Πρίσλεϊ συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, του έδωσε το δώρο του και σε αντάλλαγμα του ζήτησε να φωτογραφηθούν μαζί, όπως και έγινε. Την επόμενη μέρα ο Πρίσλεϊ πήρε τον δρόμο του γυρισμού για το σπίτι του, το επονομαζόμενο Γκρέισλαντ, έχοντας αποκτήσει το πολυπόθητο σήμα του ομοσπονδιακού πράκτορα για τη συλλογή του.

Ο Πρίσλεϊ που ήθελε να πολεμήσει τον κομμουνισμό και τα ναρκωτικά πέθανε τελικά το 1977 στα 42. Ήταν βαθιά εθισμένος στα ναρκωτικά. Οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών…

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024