Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβολιασμός - Ποιες παρενέργειες έχει το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβολιασμός – Ποιες παρενέργειες έχει το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Η πρώτη μεγάλη ανάλυση του αμερικανικού CDC στις ΗΠΑ, όπου ήδη έχουν χορηγηθεί 8,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech προκάλεσε ως επί το πλείστον ήπιες παρενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Τα στοιχεία έδειξαν ότι μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ορισμένα παιδιά ανέφεραν πόνο στο σημείο της ένεσης και άλλες αντιδράσεις, όπως κόπωση και πονοκέφαλος.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για 11 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, ενός τύπου καρδιακής φλεγμονής, σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που είχαν λάβει το εμβόλιο. Από αυτά τα επτά είχαν ήδη αναρρώσει και τα τέσσερα ανέρρωσαν τη στιγμή της αναφοράς. Η μυοκαρδίτιδα είναι μια σπάνια παρενέργεια εμβολίων mRNA.

Το Αμερικανικό Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) έλαβε 4.249 αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών, εκ των οποίων το 97,6% δεν ήταν σοβαρές, σημείωσε το CDC.

Οι υποθέσεις καταγράφηκαν στο VAERS και στο v-safe (ένα σύστημα επιτήρησης που λειτουργεί σε εθελοντική βάση μέσω smartphone) μεταξύ 3 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου. Εως εκείνη την ημερομηνία περίπου 8,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer είχαν χορηγηθεί σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Αποτελεσματικότητα

Το εμβόλιο εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών στα τέλη Οκτωβρίου και είναι το μοναδικό εμβόλιο που επιτρέπεται σε αυτές τις ηλικίες.

Εν τω μεταξύ μια άλλη μελέτη του CDC έδειξε ότι οι δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ήταν 92% αποτελεσματικές κατά των λοιμώξεων από κοροναϊό σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η μελέτη διενεργήθηκε την περίοδο που κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024