Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NASA - Μελετητές εξέτασαν εάν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη

NASA – Μελετητές εξέτασαν εάν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη

Φανταστείτε – υποθετικά λέμε – στα 100 δισεκατομμύρια αστέρια που υπάρχουν στον γαλαξία και στους πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες που υπάρχουν στο σύμπαν, να εντοπιζόταν εξωγήινη μορφή ζωής. Πως θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι, οι πολιτισμοί και οι θρησκείες; Το ερώτημα αυτό απασχολεί ήδη τη NASA.

Η NASA όμως προετοιμάζεται από τώρα. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι άνθρωποι όταν κάποια στιγμή στο μέλλον (άμεσο και μη) ανακοινωθεί επίσημα ότι βρέθηκαν εξωγήινοι.

Πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι, και πώς θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, όταν δεν είναι κανείς προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Μέσω προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από τη ΝΑΣΑ είχε ως στόχο να συγκαλέσει μελετητές από τις ανθρωπιστικές επιστήμες για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα στον κλάδο της βιοαστρονομίας και τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν θεολόγοι, ακαδημαϊκοί που μελετούν θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία, φιλόσοφοι και ακαδημαϊκοί που μελετούν τον τομέα της λογοτεχνίας.

Ιερείς και Θεολόγοι

Μάλιστα από το 2015 το Κέντρο Θεολογικής Έρευνας (CTI) του πανεπιστημίου Πρίστον είχε λάβει επιχορήγηση από τη NASA, ύψος 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων για αυτήν την έρευνα.

O Dr. Andrew Davison από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, που συμμετείχε στο πρόγραμμα του CTI, επιβεβαίωσε στο ΑΡ ότι “δεν προσελήφθη άμεσα ούτε έλαβε μισθό” από τη NASA ή το CTI. Ανέφερε ότι όσο συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα πληρωνόταν από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024