Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Το Ισραήλ δέχεται παραγγελίες για πειραματικό εμβόλιο που λαμβάνεται από το στόμα

Κοροναϊός – Το Ισραήλ δέχεται παραγγελίες για πειραματικό εμβόλιο που λαμβάνεται από το στόμα

Το εμβόλιο της Oramed περιέχει «σωματίδια σαν ιούς», ή VLT.

Παραγγελία για τις πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις δέχτηκε το Ισραήλ για πειραματικό εμβόλιο που χορηγείται σε μία δόση από το στόμα και ενδέχεται να προστατεύει από τα περισσότερα στελέχη του κοροναϊού.

Η ισραηλινή εταιρεία βιοτεχνολογίας Oramed Pharmaceuticals κατέληξε σε συμφωνία με την Tan Thanh Holdings, εταιρεία διανομής φαρμάκων που δραστηριοποιείται σε χώρες της Νότιας Ασίας με συνολικό πληθυσμό 660 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν να διαπραγματευτούν επόμενες παραγγελίες δυνητικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων» ανακοίνωσε η Oramed σύμφωνα με το Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νάνταβ Κίντρον ανέφερε ότι το εμβόλιο βρίσκεται στην Φάση Ι των κλινικών δοκιμών, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του 2022.

Το πειραματικό εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό σε πειραματόζωα, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Τα τεστ αντιγόνων είναι λιγότερο ευαίσθητα στην Όμικρον

Εκτίμησε δε ότι χώρες όπως το Βιετνάμ θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν δικές τους δοκιμές Φάσης ΙΙ ώστε να προχωρήσουν σε έγκριση το ταχύτερο δυνατό.

Το εμβόλιο της Oramed περιέχει «σωματίδια σαν ιούς», ή VLT, τα οποία περιέχουν τρεις πρωτεΐνες του κοροναϊού. Τα σημερινά εμβόλια βάζουν στο στόχαστρο μόνο μία πρωτεΐνη, την ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Δεδομένου ότι στοχεύει περισσότερες πρωτεΐνες, το ισραηλινό εμβόλιο μπορεί δυνητικά να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη πολλών στελεχών του κοροναϊού ταυτόχρονα.

Επιπλέον, το πειραματικό εμβόλιο χορηγείται σε μία δόση. «Η ιδέα είναι ότι το παίρνεις και τέλειωσες» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Oramed.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024