Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανική μελέτη - Ηπιότερη η μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού

Βρετανική μελέτη – Ηπιότερη η μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού

Μελέτη για τη νέα παραλλαγή του κοροναϊού, την ώρα που οι θάνατοι στην Μεγάλη Βρετανία από την Όμικρον, ανέρχονται ήδη στους 14

Την ώρα που 14 άνθρωποι έχουν καταλήξει από τη νέα παραλλαγή του κοροναϊού στη Βρετανία, μία νέα μελέτη που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα, δείχνει ότι η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση από τη Δέλτα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Πρόκειται για μελέτη της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει το Politico.

Λιγότερη σοβαρή νόσηση

Η μελέτη είναι η πρώτη που βασίζεται έστω σε αρχικά πραγματικά δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βασική διαπίστωση, πάντα σύμφωνα με το Politico, είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς της Omicron θα ασθενήσουν λιγότερο σοβαρά από τους φορείς της Δέλτα, εν μέρει λόγω των εμβολιασμών και των προηγούμενων λοιμώξεων, αλλά και επειδή η νέα παραλλαγή ίσως είναι εγγενώς ηπιότερη.

Αλλά και…

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αναμένεται να υπάρχει στη μελέτη η προειδοποίηση ότι η πιο ήπια φύση της Όμικρον δε συνεπάγεται αποφυγή μεγάλου αριθμού νοσηλειών. Οι ερευνητές αναμένεται να σημειώνουν πως για εκείνους που θα νοσήσουν σοβαρά εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου.

Από τη στιγμή που η μεταδοτικότητα της Όμικρον επιβεβαιώνεται ότι είναι πολύ υψηλή, ο αριθμός των λοιμώξεων θα είναι τόσο μεγάλος που καθιστά πιθανή την επίσης μεγάλη αύξηση νοσηλειών.

Το Politico, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, αναφέρει επίσης ότι η μελέτη επιβεβαιώνει το συμπέρασμα πως ενώ οι δύο δόσεις του εμβολίου δεν επαρκούν για ισχυρή προστασία έναντι της Όμικρον, η ενισχυτική δόση μειώνει σημαντικά τόσο τον κίνδυνο συμπτωματικής λοίμωξης όσο και νοσηλείας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024