Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινό Κέντρο Ερευνών - Νέο τεστ PCR ανιχνεύει την παραλλαγή Όμικρον

Κοινό Κέντρο Ερευνών – Νέο τεστ PCR ανιχνεύει την παραλλαγή Όμικρον

Σε ειδικά τεστ ανίχνευσης της Όμικρον που διενεργήθηκαν από το Κοινό Κέντρο Ερευνών, η νέα μέθοδος PCR αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέθοδος παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε εργαστήριο που χρησιμοποιεί συνήθη τεχνολογία PCR να εντοπίζει γρήγορα την παραλλαγή Όμικρον χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία της αλληλούχησης

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Επιτροπής επιβεβαίωσε την εγκυρότητα της ειδικής μεθόδου που ανέπτυξε για την ανίχνευση της παραλλαγής Όμικρον. Όλα τα εργαστήρια που διενεργούν τεστ PCR θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νέα μέθοδο για να ανιχνεύσουν και να ταυτοποιήσουν την Όμικρον χωρίς να απαιτείται η δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία της αλληλούχησης DNΑ.

Ταχύτερη και φθηνότερη ανίχνευση της Όμικρον

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, η οποία είναι αρμόδια για το Κοινό Κέντρο Ερευνών, δήλωσε σχετικά ότι «η νέα αυτή μέθοδος παρέχει τη δυνατότητα ταχύτερης και φθηνότερης ανίχνευσης της Όμικρον, επιτρέποντας την καλύτερη ανίχνευση της νέας παραλλαγής που εξαπλώνεται στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο. Η επιστήμη έχει αποδειχθεί καταλυτικής σημασίας στον αγώνα μας κατά του κοροναϊού. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους επιστήμονες για τις άοκνες προσπάθειές τους στη διάρκεια της πανδημίας και πέραν αυτής».

Η Eπίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, προσέθεσε: «Για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό, χρειαζόμαστε τα πλέον αποτελεσματικά και επικαιροποιημένα εργαλεία που μας παρέχει η επιστήμη. Η ταχεία διασπορά μεταδοτικότερων παραλλαγών όπως της Όμικρον καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ τη χρήση διαγνωστικών μεθόδων ακριβείας.

»Η νέα μέθοδος διεξαγωγής τεστ που παρουσίασε σήμερα το Κοινό Κέντρο Ερευνών θα συμβάλει στην ταχύτερη ανίχνευση της παραλλαγής Όμικρον και θα μειώσει την πίεση που δέχονται οι ικανότητες αλληλούχησης των κρατών μελών. Έτσι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη διασπορά της Όμικρον, να απομονώσουμε αποτελεσματικότερα τα κρούσματα και να μειώσουμε τη μεγάλη πίεση που ήδη δέχονται τα συστήματα υγείας μας».

Διαβάστε επίσης: Μπόγδανος – Πρόβλεψη για 10.000 κρούσματα της Ομικρον

Διαβάστε επίσης: Όμικρον – «Θετική εικόνα» για τη σοβαρότητα της δείχνει έρευνα από τη Νότια Αφρική

Τροποποιημένο αντιδραστήριο

Σε ειδικά τεστ ανίχνευσης της Όμικρον που διενεργήθηκαν από το Κοινό Κέντρο Ερευνών, η νέα μέθοδος PCR αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέθοδος παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε εργαστήριο που χρησιμοποιεί συνήθη τεχνολογία PCR να εντοπίζει γρήγορα την παραλλαγή Όμικρον χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία της αλληλούχησης.

Το τροποποιημένο αντιδραστήριο που αναπτύχθηκε από το Κοινό Κέντρο Ερευνών μπορεί να παραγγελθεί από τους τακτικούς παρόχους τεστ PCR για άμεση χρήση. Κάθε εργαστήριο που σήμερα διενεργεί τεστ PCR θα μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα. Αυτή η νέα μέθοδος θα παρουσιαστεί σήμερα στα κράτη μέλη στην Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024