Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι String Demons μίλησαν στο in.gr για τη δική τους «Λεωφόρο Εγχόρδων» που θα παρουσιάσουν στο Faust

Οι String Demons μίλησαν στο in.gr για τη δική τους «Λεωφόρο Εγχόρδων» που θα παρουσιάσουν στο Faust

Οι String Demons μίλησαν στο in.gr για αυτή την εμφάνισή τους

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο παραστάσεις και συναυλίες, oι String Demons έρχονται στο Faust στις 23 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσουν τη «Λεωφόρο Εγχόρδων».

Τα δύο πολυτάλαντα αδέρφια θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική και σπουδαίες ερμηνείες πάνω στη δική τους… λεωφόρο.

Η λεωφόρος είναι ένας μεγάλος δρόμος που ενώνει διαφορετικά σημεία μίας πόλης. Έτσι, η Λεωφόρος Εγχόρδων είναι ένας μεγάλος δρόμος που ενώνει διαφορετικά σημεία της μουσικής με ιδιαίτερο και απλό συνάμα τρόπο. Τραγούδια, ορχηστρικά, δικά τους όπως ο Άλφα (που το ερμήνευσε ο Χρήστος Θηβαίος), The Immortal, Doctor, Breathe, διασκευές τους, που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, σε έργα κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής , Iron Maiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, πολυαγαπημένα τραγούδια Ελληνικά και ξένα με την ανατρεπτική ματιά της μπάντας.

Με όχημα τα έγχορδα , τις φωνές, τα κρουστά, οικεία μα και ολοκαίνουργια ακούσματα, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε στην μουσική τους Λεωφόρο, σε όλα ανεξαιρέτως τα «χωράφια» της μουσικής, χωρίς ταμπέλες και στεγανά, σε μία συναυλία που έχει χαρακτηριστεί ως »ζωντανή απόλαυση των αισθήσεων».

Οι String Demons μίλησαν στο in.gr για αυτή την εμφάνισή τους.

Τι είναι αυτό που ενώνει η Λεωφόρος της δικής σας μουσικής;

Ενώνει τη μουσική που αγαπάμε να ακούμε και να παίζουμε, είτε είναι κάτι καινούργιο δικό μας είτε διασκευή. Η Λεωφόρος ενώνει τις ωραίες μουσικές μεταξύ τους, από όπου κι αν προέρχονται και μας ταξιδεύει σε ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής, που πάντα διαπιστώνουμε ότι είναι μία αλλά με πολλές διαθέσεις! Είναι ένας τεράστιος δρόμος που περνάει από παντού.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο αυτής της διαδρομής;

Το κάθε σημείο που μπορούμε να απολαύσουμε και να το ζήσουμε. Να νιώθουμε τον ήχο απ’ τα δοξάρια και τις φωνές μας πλούσιο, χαλαρό, αβίαστο.

Τι θα δούμε στο live στο Faust;

Σίγουρα θα ακούσετε και θα δείτε πολλά και πολύ… ώρα γιατί θέλουμε πολύ να παίξουμε και έχουμε πολλά να πούμε. Μας αρέσει αυτό που παίζουμε να μπορούμε, σε ηχογράφηση,  να το ακούσουμε σε μία βόλτα με το αυτοκίνητο , αν δεν μπορούμε σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε καλά, ίσως λειτουργήσαμε εγκεφαλικά. Ακριβώς αυτό θα κάνουμε και στο Faust : ό, τι υπάρχει μέσα στην ψυχή και στο μυαλό μας, ό, τι μας συγκινεί, ό, τι μας θυμώνει, ό, τι μας ενθουσιάζει, ό, τι μας φοβίζει το ξεδιπλώνουμε πάνω στη σκηνή μεταμορφωμένο σε μουσική. Με το βιολί, το τσέλο, τις φωνές μας, τα κρουστά, τις προηχογραφήσεις μας, τις… διαφωνίες μας ως αδέρφια που είμαστε, αλλά και τις εκπλήξεις μας.

Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε περισσότερα από άλλες φορές ερμηνευτικές σας ικανότητες;

Οι πρόβες που κάνουμε αυτήν την περίοδο και για τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο και για το Faust  δείχνουν, από ότι μας λένε, ότι οι ερμηνείες μας έχουν ωριμάσει. Τα ορχηστρικά κομμάτια θα συνομιλήσουν με τα τραγούδια και θα γίνουν τα καύσιμα γι αυτό το ταξίδι στη Λεωφόρο των Εγχόρδων.

Θα ακούσουμε δικά σας κομμάτια;

Ναι! Τραγούδια και κομμάτια μας που έχουν κυκλοφορήσει  από συνεργασίες, π.χ ο Άλφα που κάναμε με το Χρήστο Θηβαίο και ολοκαίνουργια που δεν έχουμε ξαναπαίξει στη σκηνή, αλλά και παλιά, οικεία, αλλά και όχι, αγαπημένα μας, με τη δική μας ματιά και μέσα από την οπτική των String Demons όπως είναι αυτή τη στιγμή. Μπερδεμένοι και αδύναμοι να καταλάβουν τι ακριβώς κάνουν (ειδικά μετά από τόση καραντίνα!!), αλλά ταυτοχρόνως και ξεκάθαροι, ώριμοι και κεφάτοι να παίξουν απλά μουσική χωρίς ταμπέλες.

Ποιες από τις διασκευές που έχετε κάνει θα υπάρχουν στο πρόγραμμα;

Θα υπάρξουν ανατροπές με τις διασκευές! Αλλά σίγουρα δε θα αφήσουμε τις αγαπημένες μας απ’ έξω και αυτές που κάνουν τη Λεωφόρο αυτή πολύ Stringdemoνική!

Υπάρχουν κομμάτια που αγαπάτε αλλά τα έγχορδα που παίζετε είναι δύσκολα να τα εκτελέσουν;

Το κάθε πράγμα γύρω μας έχει τη φύση του. Έτσι και τα έγχορδα. Η διαδικασία του να παίζεις ένα κομμάτι, που νιώθεις μέσα σου ότι έχει νόημα και λόγο να το ερμηνεύσεις, βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ του να το δουλεύεις πολύ και από την άλλη να «κάθεται» φυσικά στο όργανο που παίζεις. Βασικό είναι να θέλεις κάτι πραγματικά να το παίξεις και να μην είναι άλλοι οι λόγοι που το προσεγγίζεις π.χ επειδή είναι γνωστό κ.λ.π. Υπάρχουν τραγούδια και κομμάτια που ενώ θέλαμε πολύ να τα παίξουμε κάτι αισθανόμασταν αμήχανο στην ενέργεια και στον ήχο και καταλήγαμε, μετά από μεγάλη μάχη και πρόβα, ότι απλά δεν μας ταιριάζουν. Το κάθε όργανο έχει τη φύση του και το περιβάλλον του, αυτό όμως που μετράει στο τέλος είναι ποιός παίζει, ποιά είναι η προσωπικότητά του, ο χαρακτήρας του.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024