Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα πλωτό σπίτι σωστό παλάτι

Ένα πλωτό σπίτι σωστό παλάτι

Υπάρχουν πολλά πλωτά σπίτι δεμένα σε κάποιο λιμανάκι ή σε κάποια μαρίνα. Κάποια είναι σωστά κουκλιά, το σπίτι όμως που θα δείτε στο βίντεο ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Το πλωτό σπίτι σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Κοέν Όλθιους και είναι ένας συνδυασμός βίλας, πλωτού σπιτιού και σκάφους αναψυχής. Είναι 100% αυτόνομο και πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον.

Στα 404 τετραγωνικά του μέτρα η άνεση και η πολυτέλεια ξεχειλίζει και οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Έχει τεράστια δωμάτια, όλα με θέα το νερό, σαλόνια, τραπεζαρίες, κουζίνες και υπέροχα μπανια.


Διαθέτει ειδικό υδραυλικό σύστημα αυτό – ανύψωσης, το οποίο σε περίπτωσης μεγάλης καταιγίδας, μπορεί να σηκώσει το σπίτι μέχρι και 6 μέτρα από την επιφάνεια του νερού, παρέχοντας έτσι πλήρη ασφάλεια στους κατοίκους από πλημμύρες. Μάλιστα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει ακόμη και σε τυφώνα κατηγορίας 4.

Το σπίτι είναι και οικολογικό. Διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφή τα οποία γεμίζουν τις μπαταρίες χωρητικότητας 1.000 kWh. Διαθέτει επίσης αποχετευτικό σύστημα και σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων.

Μπορεί και να ταξιδέψει

Και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Το σπίτι μπορεί να ταξιδέψει επάνω στο νερό. Δεν σας αρέσει η θέση που έχετε στην μαρίνα; Κανένα πρόβλημα. Με το ζεύγος των κινητήρων των 100kw που διαθέτει μπορεί να πάει παντού με ταχύτητες μέχρι και 7 κόμβους.


Το να ζει κάποιος σε ένα τέτοιο σπίτι είναι σίγουρα ονειρικό.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024