Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνια ακόμα και στην Αττική - Δείτε πού και πότε θα χτυπήσει

Καιρός – Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνια ακόμα και στην Αττική – Δείτε πού και πότε θα χτυπήσει

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα νότια

https://youtu.be/z3OOpzQd89g

Χιόνια και την Τετάρτη

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επικρατήσουν στο σύνολο της χώρας και την Τετάρτη, τη στιγμή που δυτική Ελλάδα αναμένονται μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στις περιοχές των Επτανήσων και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο. Επίσης στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα επικρατήσουν λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και εκεί θα εναλλάσσονται με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ στη Θεσσαλία από νωρίς το πρωί θα ψιχαλίζει και θα βρέχει τοπικά, ασθενώς κατά βάση με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στο Πήλιο, πάνω από τα 900 μέτρα. Στην Εύβοια και στην υπόλοιπη Στερεά, Αττική – Βοιωτία – ανατολική Φθιώτιδα, ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα με τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα.

Στις περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι επίσης άστατος, ενώ όσο περνά η ώρα τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θερμοκρασιακά, στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 15 με 16 βαθμούς στα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο, ενώ βοριάδες ενισχυμένοι στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές με την θερμοκρασία από 7 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων με τη θερμοκρασία από 1 έως και 8 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo.gr

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 προβλέπονται νεφώσεις αρχικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά τμήματα της Αν. Στερεάς. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 3 βαθμούς), 0 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 6 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις αρχικά το πρωί αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη 15/12 στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες.

Βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 15/12. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024