Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αττική – Με LED αντικαθίστανται οι λαμπτήρες νατρίου στο οδικό δίκτυο 

Αττική – Με LED αντικαθίστανται οι λαμπτήρες νατρίου στο οδικό δίκτυο 

Οι φωτοδίοδοι καταναλώνουν δέκα φορές λιγότερη ενέργεια και προσφέρουν καλύτερο φωτισμό.

Από τη λεωφόρο Ποσειδώνος ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με LED sτο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, αναβάθμιση που εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την ασφάλεια στους δρόμους και παράλληλα θα μειώσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται με 36,9 εκατ. ευρώ μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττική 2014-2021, προβλέπει την τοποθέτηση 23.790 φωτιστικών σωμάτων στις σημαντικότερες λεωφόρους: Κηφισού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Κατεχάκη, στις οδούς πέριξ του κέντρου της Αθήνας, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πειραιώς και αλλού.

Ο κιτρινωπός φωτισμός των λαμπτήρων νατρίου (αριστερά) δυσχεραίνει την αντίληψη χρωμάτων. Τα LED (δεξιά) δίνουν πιο λευκό φως

Η τεχνολογία των LED (φωτοδιόδων) θα προσφέρει ετήσια εξοικονόμηση 1,5 εκατ. ευρώ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, οι λαμπτήρες LED διαρκούν περισσότερο, δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και ανακυκλώνονται πιο εύκολα.

Τα νέα φώτα παρέχουν αυξημένη λαμπρότητα, με ονομαστική ισχύ 42 watt, διαρκή λειτουργία 7 ετών, αντικαθιστούν τις λάμες νατρίου των 400 watt, οι οποίες απαιτούν αλλαγή κάθε χρόνο και δίνουν ένα πορτοκαλί φωτισμό και δυσχεραίνουν την αντίληψη των χρωμάτων.

Τον συντονισμό του έργου έχουν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων, Θ. Κατσιγιάννης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης των Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Π. Καρυώτης.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Ενισχύουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα με στόχο την κάλυψη άλλων σημαντικών αναγκών των πολιτών».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024