Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Moderna – Βουτιά της μετοχής μετά τα αποτελέσματα για το αντιγριπικό εμβόλιο mRNA

Moderna – Βουτιά της μετοχής μετά τα αποτελέσματα για το αντιγριπικό εμβόλιο mRNA

To πειραματικό εμβόλιο φαίνεται πως δεν πλεονεκτεί σε σχέση με σκευάσματα που κυκλοφορούν ήδη.

H τιμή της μετοχής της Moderna βυθίστηκαν κατά 11% μετά την ανακοίνωση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που δείχνουν ότι το πειραματικό εμβόλιο mRNA για τη γρίπη ίσως δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό για να πλεονεκτεί έναντι εμβολίων που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, ιδιαίτερα για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η εταιρεία, με έδρα το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, ενημέρωσε τους επενδυτές της ότι τα επίπεδα αντισωμάτων που προσφέρει το πειραματικό εμβόλιο έναντι τεσσάρων στελεχών γρίπης δεν είναι τόσο υψηλά στους ηλικιωμένους όσο τα αντισώματα που προσφέρει το εμβόλιο Fluzone HD της Sanofi.

«Από τη μία πλευρά, τα αντισώματα αυξήθηκαν σε καλά επίπεδα, από την άλλη πλευρά όμως τα επίπεδα αυτά δεν θεωρούνται απαραίτητα υψηλότερα ή καλύτερα συγκριτικά με άλλα εμβόλια υψηλής αποτελεσματικότητας» εκτίμησε ο αναλυτής Μάικλ Γι της Jefferis σε ενημέρωση προς τους πελάτες της εταιρείας του.

Το πειραματικό εμβόλιο mRNA-1010 της Moderna βασίζεται στην τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο της εταιρείας κατά του κοροναϊού.

Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας σε ασθένειες πέρα από την Covid-19 και η Moderna προηγείται στις κλινικές μελέτες σε σχέση με τη Pfizer και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αντιγριπικά εμβόλια mRNA.

Η πρώτη κλινική μελέτη του mRNA-1010, με τη συμμετοχή 180 εθελοντών, παραμένει σε εξέλιξη, ενώ η Moderna ετοιμάζεται για νέα μελέτη με 500 εθελοντές, στην οποία το πειραματικό εμβόλιο θα συγκριθεί με εγκεκριμένο σκεύασμα.

Η  Moderna ανέφερε ακόμα ότι αναπτύσσει αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού η οποία ταυτόχρονα θα προσφέρει προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια.

Την Πέμπτη, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι ένα άλλο εμβόλιο mRNA έδωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την πρόληψη του HIV σε πειραματόζωα.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024