Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ετοιμάζεται να υποδεχτεί Ιάπωνα τουρίστα

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ετοιμάζεται να υποδεχτεί Ιάπωνα τουρίστα

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μεζάβα θα περάσει 12 ημέρες σε τροχιά μαζί με τον βοηθό του.

Ένας ιάπωνας δισεκατομμυριούχος αναχώρησε σήμερα για το Διάστημα με ρωσικό πύραυλο και πρόκειται να παραμείνει δώδεκα ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ένα ταξίδι που σηματοδοτεί την επιστροφή της Ρωσίας στον διαστημικό τουρισμό.

Ο τομέας αυτός, στον οποίο η Ρωσία έχει χάσει έδαφος απέναντι στις ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες, ιδιαίτερα τη SpaceX, γνωρίζει νέο ενδιαφέρον και αποτελεί ένα εν δυνάμει οικονομικό μάννα.

Ο εκκεντρικός 46χρονος Γιουσάκου Μεζάβα, ο οποίος έκανε περιουσία με το εμπόριο ειδών μόδας στο Ίντερνετ, και ο βοηθός του  Γιόζο Χιράνο, εκτοξεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Η πτήση αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες και το σκάφος αναμένεται να προσδεθεί στο ρωσικό τμήμα του ISS στις 15:41 ώρα Ελλάδας.

To σκάφος Soyuz MS-20 χρειάζεται μερικές ώρες για να φτάσει στον ISS (Reuters)

Το πρωί, ο δισεκατομμυριούχος, ο βοηθός του και ο κοσμοναύτης Αλεξάντρ Μισούρκιν, ο οποίος θα είναι ο πιλότος της κάψουλας Soyuz, είχαν αναχωρήσει με χαμόγελα από το ξενοδοχείο υπό τους ήχους ενός σοβιετικού τραγουδιού που ακούν παραδοσιακά όλοι οι κοσμοναύτες πριν από κάθε εκτόξευση. Το τραγούδι, το οποίο αναφέρεται σε κοσμοναύτες που νοσταλγούν το σπίτι τους, τραγουδήθηκε εν μέρει στα ιαπωνικά.

«Τα όνειρα πραγματοποιούνται» έγραψε στο Twitter πριν από την αναχώρηση ο Μεζάβα.

Οι δύο διαστημικοί τουρίστες, οι οποίοι πλήρωσαν αδιευκρίνιστο ποσό στην αμερικανική Space Αdventures που συνεργάζεται με τη Ρωσία, θα περάσουν 12 ημέρες στον ISS, μια περιπέτεια που θα καταγράψει στο YouTube ο βοηθός του Μεζάβα.

Ο κοσμοναύτης Αλεξάντρ Μισούρκιν είπε πως οι σύντροφοί του θα έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Έχει προγραμματίσει μαζί τους ένα «φιλικό» τουρνουά μπάντμιντον σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει ορίσει για τον εαυτό του 100 πράγματα που θα πρέπει να φέρει σε πέρας στο διάστημα.

Προηγουμένως και επί πολλές εβδομάδες, ο ίδιος και ο βοηθός του προετοιμάζονταν στο Star City, κέντρο που χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 κοντά στη Μόσχα για να εκπαιδεύονται γενιές κοσμοναυτών.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον ISS επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο Ρώσοι και ένας ακόμαΙ άπωνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024