Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός – Μικρή πτώση κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη – Ήπια τα κρούσματα Όμικρον

Κοροναϊός – Μικρή πτώση κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη – Ήπια τα κρούσματα Όμικρον

Στο εβδομαδιαίο επιδημολογικό δελτίο του, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μειώθηκαν κατά 2% στα 2,6 εκατομμύρια.

Μικρή πτώση των νέων κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19 στην Ευρώπη καταγράφει την τελευταία εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έπειτα από συνεχείς αυξήσεις που καταγράφονταν από τον Οκτώβριο.

Ακόμα, ο ΠΟΥ Ευρώπης επισήμανε ότι, σύμφωνα με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, τα 212 κρούσματα Όμικρον που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα σε 18 χώρες της ΕΕ ήταν ασυμπτωματικά ή ήπια.

Στο εβδομαδιαίο επιδημολογικό δελτίο του, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μειώθηκαν κατά 2% στα 2,6 εκατομμύρια, με τη Γερμανία και τη Γερμανία να αναφέρουν τους μεγαλύτερος αριθμούς. Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 3% στους 29.000.

Διαβάστε επίσης: Σε 57 χώρες έχει εντοπιστεί η παραλλαγή Όμικρον

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επίπτωση της Covid-19 έφτασε σε πλατό την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία καταγράφηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια νέα κρούσματα.

Ωστόσο οι θάνατοι έφτασαν τους 52.500, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Άνοδος των κρουσμάτων κατά 30% καταγράφεται στις ΗΠΑ, οι οποίες ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πάνω από 752.000 νέα περιστατικά.

Αύξηση κατά 79% και στην Αφρική, η οποία μετρά πάνω από 6,3 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, αριθμός μικρότερος από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ήπειρο. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν 498 θάνατοι, αριθμός μειωμένος κατά 13% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024