Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός - Ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα άλλα

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός – Ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα άλλα

Η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ απόψε (19:30) σε ένα ματς όπου και οι δυο θέλουν τρίποντο, αλλά για διαφορετικούς λόγους

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Super League (19:30) σε ένα αθηναϊκό ντέρμπι διαφορετικό από αυτά των τελευταίων ετών, αφού είναι κομβικής σημασίας και για τους δύο.

Απόψε στο ΟΑΚΑ οι δυο ομάδες δεν κοντράρονται μόνο για το γόητρο και την ιστορία τους, αλλά θα αγωνιστούν σε ένα ντέρμπι με πολύ μεγάλο διακύβευμα, ειδικά μετά το διπλό του Ολυμπιακού στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 3-1.

Η Ένωση έχει μείνει πλέον στο -9 από τους Ερυθρόλευκους, με το Τριφύλλι από την άλλη να έχει την ευκαιρία με «διπλό» να ανέβει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Super League 1.

Η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει από την πλευρά της να πάρει νίκη στα προηγούμενα ντέρμπι της σεζόν κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη, έχοντας μόνο μία ισοπαλία.

Ο Αργύρης Γιαννίκης θέλει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι, για να μη χαθεί το τρένο του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπολογίζει τους Ανσαριφάρντ και Γαλανόπουλο, με τον Λε Ταλέκ να επιστρέφει από τιμωρία και τους Γκαρσία, Τσούμπερ να παρουσιάζονται ως ετοιμοπόλεμοι μετά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιλέξει 4-2-3-1 για το αποψινό ματς, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Μοχαμαντί στην τετράδα της άμυνας και τους Σιμόες, Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραούχο, ενώ η τριάδα πίσω από τον φορ θα αποτελείται από τους Τσούμπερ, Μάνταλο και Άμραμπατ.

Από την άλλη για τον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα έχει διαθέσιμους τους Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδη, Πούγγουρα, Ιωαννίδη, Κουρμπέλη, με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει πρώτη φορά στην αποστολή.

Ο σέρβος τεχνικός δεν έχει πολλές επιλογές λόγω των τραυματισμών και αναμένεται να παρατάξει με παρόμοιο σχηματισμό την ομάδα του με την ΑΕΚ (4-2-3-1) και στο τέρμα τον Μπρινιόλι. Στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Σάρλια και Χουάνκαρ, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Αλεξανδρόπουλος και Ρούμπεν, με τον Βιγιαφάνες σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση θα είναι ο Μακέντα, με τους Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη στα φτερά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024