Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι σχέση μπορεί να έχει το Μικρό μου Πόνυ με τους Ναζί;

Τι σχέση μπορεί να έχει το Μικρό μου Πόνυ με τους Ναζί;

Ο σκοπός του animation ήταν να μάθουν τα παιδιά την καλοσύνη και την αγάπη

To Μικρό μου πόνυ συνόδευσε τα απογεύματα και τις Κυριακές μιας -και όχι μόνο- ολόκληρης γενιάς.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 1981 πέρασε γρήγορα σε παιχνίδια, ρούχα, αξεσουάρ και ότι άλλο μπορεί το marketing να φανταστεί.

Ο σκοπός του animation ήταν να μάθουν τα παιδιά την καλοσύνη και την αγάπη. Δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε από όλους κατανοητό.

Πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ ενηλίκων ανδρών, οι οποίοι θαύμαζαν από μικρά παιδιά την σειρά και αυτοαποκαλούνται «Bronies», καθώς ντύνονται με στολές που θυμίζουν τα πολύχρωμα ανθρωπόμορφα μικρά άλογα.

Όμως, εδώ και μία δεκαετία μία online πλατφόρμα, με το όνομα Derpibooru, δημιουργήθηκε βασισμένη στην διάσημη παιδική σειρά που όμως μόνο με καλοσύνη και αγάπη δεν ασχολείται. Αρκετά από τα μέλη της ομάδας είναι υπέρ του ναζισμού και περνούν μέσα από τα έργα τους τέτοια πρότυπα.

«Αυτή είναι μια κοινότητα από fans που υπερηφανεύονται για την ανεκτικότητα και ότι μπορούν να φτάσουν στα όρια, κρύβοντας όμως μια δόση ειρωνείας, αφού πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το mainstream να φανεί άβολο», λέει η Anne Gilbert, καθηγήτρια των media studies στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και ειδική στο θέμα της νέας αυτής μόδας του «Μικρού Πόνυ».

Βέβαια, δεν είναι όλα τα μέλη αυτού του γκρουπ ρατσιστές, αφού έχουν δημιουργήσει οργανώσεις που συγκεντρώνουν χρήματα και υποστηρίζουν διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως το Bronies for Good και το Brony Thank You Fund.

Το πρόβλημα μέχρι πρότινος δεν είχε απασχολήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καθώς είτε θεωρούσαν ότι οι δημοσιεύσεις δεν ήταν τόσο επικίνδυνες, είτε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τις σταματήσουν.

Μετά το Black Lives Matter τα πράγματα έγιναν πιο ακραία και ένας εμφύλιος ξεκίνησε στην πλατφόρμα.

Μέλη έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για το περιεχόμενο πολλών αναρτήσεων την ίδια στιγμή που άλλοι υποστηρίζουν ότι σε ένα ανοιχτό χώρο όπως το διαδίκτυο όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024