Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καπραβέλος - Υπερμεταδοτική η Όμικρον - Ποια νέα μέτρα προτείνει

Καπραβέλος – Υπερμεταδοτική η Όμικρον – Ποια νέα μέτρα προτείνει

Κάν΄ το όπως η Γερμανία... στα Μέσα Μεταφοράς. Αυτό προτείνει ο Καπραβέλος ενώ μιλά και για κλειστά σχολεία

«Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα» είπε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κοροναϊού, να μην είναι το 50%», ανέφερε ενώ χαρακτήρισε γελοίο το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο.

Υπερμεταδοτική η Όμικρον

Όπως είπε, με 96 νεκρούς την ημέρα και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που έρχεται είναι ανάγκη να ληφθούν αυτά τα μέτρα. Εκτίμησε δε ότι η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και η ανησυχία του επιστημονικού κόσμου είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση, σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία που άγγιζε τις 70. «Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ», κατέληξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024