Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Uber – «Χειρόφρενο» και οριστική έξωση από τις Βρυξέλλες

Uber – «Χειρόφρενο» και οριστική έξωση από τις Βρυξέλλες

Από αυτήν την Παρασκευή, οι κάτοικοι των πρωτεύουσας της ΕΕ δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν με το Uber

Μια αρνητική δικαστική εξέλιξη υπήρξε για την Uber στις Βρυξέλλες, καθώς διατάχθηκε να σταματήσει την προσφορά της κύριας υπηρεσίας μεταφορών προσώπων στη βελγική πρωτεύουσα, από το βράδυ της Παρασκευής.

Το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε την Τετάρτη ότι η απαγόρευση του 2015 σε ιδιώτες να προσφέρουν υπηρεσίες ταξί, επεκτείνεται και για επαγγελματίες οδηγούς.

«Από αυτήν την Παρασκευή, δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείται με το Uber στην πρωτεύουσα της ΕΕ», έγραψε χαρακτηριστικά η Uber στο Twitter την Τετάρτη. «Είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή δικαστική απόφαση να κλείσει η εφαρμογή μας στις Βρυξέλλες».

Η Uber σχολίασε επίσης ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις ψηφιακές και πράσινες φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων δίνει νομικές μάχες σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο απασχολεί οδηγούς και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τα ταξί. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι στους οδηγούς αρέσει η ευελιξία του να είναι αυτοαπασχολούμενοι, αλλά ορισμένοι οδηγοί απαντούν στους ισχυρισμούς της τονίζοντας ότι δυσκολεύονται να κερδίσουν αρκετά χρήματα μέσω της εφαρμογής, ενώ χάνουν επίσης διάφορα επιδόματα εργαζομένων, όπως επιδόματα ασθενείας και ετήσια άδεια.

Η Uber προτρέπει τους ανθρώπους να υπογράψουν μια αίτηση για να σωθούν οι 2.000 επαγγελματίες οδηγοί που χρησιμοποιούν την Uber στην πόλη.

Στήριξη από Delivery Hero

Ο Niklas Oestberg, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εφαρμογής παράδοσης τροφίμων Delivery Hero, επέκρινε επίσης την απόφαση.

«Οι αντιτεχνολογικές θέσεις της Ευρώπης βλάπτουν μόνο τη δική μας τεχνολογική πρόοδο», έγραψε στο Twitter.

«Η Uber διέκοψε τη βιομηχανία των ταξί πριν από 10 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε καλύτερη λύση από αυτή;»

Οργισμένοι οδηγοί απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στο κέντρο των Βρυξελλών σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Πέμπτη και η αρχή κινητικότητας των Βρυξελλών συμβούλεψε τους οδηγούς να αποφεύγουν να ταξιδεύουν μέσα στην πόλη.

Η κυβέρνηση των Βρυξελλών συμφώνησε την Πέμπτη σε μια πρόταση για μεταρρύθμιση του κλάδου ταξί και ιδιωτικών αυτοκινήτων της περιοχής. Οι αρχές δήλωσαν ότι θα «ψάξουν ενεργά για μια προσωρινή λύση» για την Uber, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στην Uber πρόστιμο 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απόφαση αυτή των βελγικών δικαστηρίων αποτελεί σαφώς πλήγμα για την Uber. Μπορεί το Λονδίνο να είναι η μεγαλύτερη αγορά της πλατφόρμας στην Ευρώπη, αλλά οι Βρυξέλλες είναι μια μεγάλη πόλη με πολλούς επιχειρηματίες και πολιτικούς που ταξιδεύουν στην πόλη σε τακτική βάση.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024