Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνος Βλάχος - Δεν θέλω να χαραμίσω λέξεις για όσους εκμεταλλεύτηκαν το metoo για δικό τους όφελος

Πάνος Βλάχος – Δεν θέλω να χαραμίσω λέξεις για όσους εκμεταλλεύτηκαν το metoo για δικό τους όφελος

Ο ηθοποιός μίλησε για το ελληνικό #metoo

Στην κάμερα του «Πάμε Δανάη» και στον Άρη Καβατζίκη μίλησε ο Πάνος Βλάχος για την τηλεόραση, το ελληνικό #metoo, τη ζωή του στην Αμερική και τη σύντροφο του Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

«Αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που το ’70 ένας αναρχικός ανακρινόταν στο Μιλάνο και πετάχτηκε από το παράθυρο και κουκουλώθηκε αυτό το θέμα», δήλωσε για την παράσταση που συμμετέχει «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο Θέατρο Γκλόρια.

«Πάνω σε αυτό το έργο της εκπαραθύρωσης ενός αναρχικού, ο οποίος ήταν αθώος σε σχέση με μία βομβιστική επίθεση που έγινε, γράφτηκε ένα κείμενο καταδίκη για αυτόν τον αστυνομικό οι οποίοι πέταξαν από το παράθυρο έναν αθώο», σχολίασε για την υπόθεση της παράστασης.

«Αυτό που κάνει ο Φο είναι να βλέπει αστεία κατάσταση σε ένα πάρα πολύ βίαιο και μαύρο περιβάλλον», πρόσθεσε για το έργο του Ντάριο Φο.

«Η κανονικότητα των πρωϊνών εκπομπών είναι μία κανονικότητα εικόνας, όταν αυτή σπάει δεν τη θέλουμε. Η υποκρισία όλων των ανθρώπων της τηλεόρασης οι οποίοι βασίζονται στην εικόνα και στη χυδαιότητα απέναντι στις μειονότητες, στις γυναίκες, υπήρχε.», τόνισε ο ηθοποιός για την τηλεόραση.

Και συνέχισε «οι ίδιοι οι άνθρωποι που πουλούσαν μόνο εικόνα, επειδή υπάρχει ένα trend με τους διαφορετικούς ανθρώπους σήμερα, μπήκαν στο παιχνίδι και αυτοί. Όταν όλα αυτά τα χρόνια ένας άνθρωπος με τη δουλεία του εκφράζει μισογυνισμό, χυδαιότητα και υποτίμηση στη γυναίκα».

«Έκανα πολλά πράγματα που δεν είχα σκεφτεί, γιατί έτσι θέλω να ζω τη ζωή μου», ανέφερε για τη ζωή του και την ενασχόληση του με διάφορες δουλειές.

«Στην Αμερική πήγα για να ανοίξω το μυαλό μου, να διευρύνω τους ορίζοντες μου. Όχι για να κάνω τον μάγκα και να με βλέπουν πιο πετυχημένο», σημείωσε για τη ζωή του στην Αμερική.

«Το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετώπισα στην Αμερική ήταν να είμαι ανενεργός καλλιτεχνικά, αλλά βρήκα τρόπους να το διαχειριστώ», τόνισε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Κάθε μέρα λυγίζω, είναι ωραίο πράγμα, το κυνηγάω να λυγίζω σε όλους τους τομείς γιατί βοηθάει. Δεν είναι λίγο το να δείχνεις ότι είσαι άνθρωπος και ότι λυγίζει, γιατί είναι ένας ψεύτικος κόσμος, η τηλεόραση, το σύστημα των media και τα social media», δήλωσε και σχολίασε πως είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoo και πως κάποιοι το χρησιμοποίησαν προς ίδιον όφελος «Δεν θέλω να χαραμίσω λέξεις και ενέργεια για όσους εκμεταλλεύτηκαν το metoo για δικό τους όφελος, για δικό τους όφελος, γιατί δεν είναι πρόβλημα».

«Βγήκε έξω ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν θα επιτρέπονται και αυτό έχει συμβεί παγκοσμίως. Τα πράγματα είναι λίγο πιο προστατευμένα», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε και στη σύντροφο του και στα μελλοντικά τους σχέδια «κανείς δεν ξέρει αν το μέλλον μας με την Ιωάννα είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Όπου μας βγάλει, δεν έχουμε σχέδια».

«Στη δουλεία που κάνουμε κανείς δεν μπορεί να έχει σχέδιο, γιατί μια στιγμή συμβαίνει κάτι και φεύγεις και ταξιδεύεις», συμπλήρωσε.

«Με την Ιωάννα είμαστε μαζί 9 χρόνια», κατέληξε ο ηθοποιός για τη σύντροφο του και ομότεχνό του Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024