Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει την πρώτη «Bitcoin City»

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει την πρώτη «Bitcoin City»

«Πρόκειται για μια πλήρως οικολογική πόλη που λειτουργεί και τροφοδοτείται ενεργειακά από ένα ηφαίστειο», υποσχέθηκε ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να χτίσει την πρώτη «Bitcoin City» στον κόσμο, που θα χρηματοδοτηθεί από ομόλογα που υποστηρίζονται από bitcoin, δήλωσε ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε το Σάββατο, διπλασιάζοντας το στοίχημά του να αξιοποιήσει το κρυπτονόμισμα για να τροφοδοτήσει τις επενδύσεις στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το κλείσιμο μιας εβδομαδιαίας προώθησης του bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ, ο Μπουκέλε είπε ότι η πόλη που σχεδιάζεται στην ανατολική περιοχή της La Union θα τροφοδοτείται με γεωθερμική ενέργεια από ένα ηφαίστειο και δεν θα επιβάλει φόρους στους κατοίκους της εκτός από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Ενέργεια από ηφαίστειο

«Επενδύστε εδώ και κερδίστε όσα λεφτά θέλετε», είπε ο Μπουκέλε στα αγγλικά, ντυμένος στα λευκά και φορώντας ανάποδα ένα καπέλο του μπέιζμπολ, στο παραλιακό θέρετρο της Μιζάτα. «Πρόκειται για μια πλήρως οικολογική πόλη που λειτουργεί και τροφοδοτείται ενεργειακά από ένα ηφαίστειο».

Ο μισός από τον ΦΠΑ που θα επιβληθεί θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των ομολόγων που εκδόθηκαν για την οικοδόμηση της πόλης και το άλλο μισό θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή υπηρεσιών όπως η συλλογή απορριμμάτων, όπως ισχυρίστηκε ο Μπουκέλε, εκτιμώντας ότι η δημόσια αυτή υποδομή θα κοστίσει περίπου 300.000 bitcoins.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ – Πώς μπορούμε να κάνουμε τα κρυπτονομίσματα πιο «πράσινα» και πιο «καθαρά»

Το Ελ Σαλβαδόρ τον Σεπτέμβριο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Αν και ο Μπουκέλε παραμένει δημοφιλής πρόεδρος, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι κάτοικοι του Σαλβαδόρ είναι δύσπιστοι σχετικά με την αγάπη του για το bitcoin και η ξαφνική εισαγωγή του στην οικονομική ζωή της χώρας έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης.

Παρομοιάζοντας το σχέδιό του με πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η Bitcoin City θα εκτείνεται κυκλικά, θα έχει αεροδρόμιο, οικιστικές και εμπορικές περιοχές και θα διαθέτει μια κεντρική πλατεία σχεδιασμένη να μοιάζει με σύμβολο… bitcoin από τον αέρα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024