Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιώτα Βλαντή για #metoo - «Δεν μιλήσαμε για να κερδίσουμε δημοσιότητα»

Παναγιώτα Βλαντή για #metoo – «Δεν μιλήσαμε για να κερδίσουμε δημοσιότητα»

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου και απάντησε στην ερώτηση «γιατί τώρα;».

Για το ελληνικό #metoo, την απόφασή της να γίνει ηθοποιός και την οικογένειά της μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» η Παναγιώτα Βλαντή.

«Η θεατρική συναυλία “Θαύμα” είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στις πόλεις της Ελλάδας. Ετοιμάζω ακόμα ένα θεατρικό, τη “Σιωπηλή Λίμνη”», είπε για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες στο θέατρο.

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν να γίνω ηθοποιός»

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Ήθελα να γίνω ηθοποιός από 6 χρονών. Ο μπαμπάς μου είχε έναν γνωστό που έκανε μια ταινία και ήθελε να με βάλει να παίξω κάτι πολύ μικρό για να μου φύγει και να το ξεχάσω. Ήμουν πάρα πολύ κακή στην πρώτη μου ταινία. Ντρεπόμουν τόσο που δεν μπορούσα να σηκώσω τα μάτια μου να κοιτάξω τον ηθοποιό. Το πάλεψα μετά πάρα πολύ. Τα έκανα όλα κρυφά από τους γονείς μου γιατί δεν ήθελαν να γίνω ηθοποιός».

Για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία αλλά και τις δουλειές που έκανε εκτός της υποκριτικής, ανέφερε: «Στα καλλιστεία πήγα για το χαρτζιλίκι, για να πληρώσω τη σχολή και να τη σπάσω στους γονείς μου, πέτυχα όμως το ακριβώς αντίθετο. Είχα κάνει baby sitting και είχα δουλέψει και σε ένα γραφείο για να βγάλω τα δύο πρώτα χρόνια της σχολής».

«Από την τηλεόραση απείχα γιατί υπήρξε μια μεγάλη κρίση και όταν ήρθαν κάποιες προτάσεις, εγώ λόγω θεάτρου δεν μπορούσα. Το “Άσε μας ρε μαμά” είναι μια αρχή μετά τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε οι ηθοποιοί με τη μυθοπλασία», είπε η ίδια για τη συμμετοχή της στη σειρά του Alpha.

«Στο Γιάννη είδα έναν άνθρωπο που ονειρεύτηκα μαζί του»

«Στο Γιάννη είδα έναν άνθρωπο που ονειρεύτηκα μαζί του και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν είναι από το χώρο, αλλά αυτός δεν ήταν ο λόγος που είπα “ναι”. Ο λόγος που είπα “ναι” είναι ο ίδιος ο Γιάννης», ανέφερε για το σύντροφό της.

«Δεν είπα ούτε σε δικούς μου ανθρώπους για το γάμο. Το έκρυψα συνειδητά γιατί δε θέλαμε να έχουμε στο γάμο κόσμο και φωτογραφίες που δε θα θέλαμε να βγούνε. Εγώ η ίδια έδωσα τις φωτογραφίες από το γάμο μετά. Εννοείται ότι είναι στα σχέδιά μας και η δημιουργία οικογένειας, αλλά θεωρώ ότι έχω οικογένεια. Δεν έχει φύγει ποτέ από το μυαλό μου το κομμάτι της υιοθεσίας», εξήγησε σχετικά με τον κρυφό γάμο που έκανε και τις σκέψεις για την απόκτηση ενός παιδιού.

«Ποντάρω στον κόσμο να μην ξεχάσει»

Μιλώντας για το ελληνικό MeToo η ηθοποιός είπε: «Πιστεύω ότι μετά από τις αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου έχει αλλάξει κάτι και ποντάρω στον κόσμο, να μην ξεχάσει. Ο κόσμος ξέρει για ποιους μιλάμε, το ότι βγήκαν όλα αυτά στη δημοσιότητα δε σημαίνει ότι όλο το θέατρο είναι έτσι. Υπάρχουν πάρα πολλοί φωτισμένοι και γενναιόδωροι άνθρωποι και εγώ είμαι εδώ εξαιτίας αυτών των ανθρώπων».

«Εγώ για να μιλήσω έπρεπε πρώτα να μιλήσω με τους δικούς μου ανθρώπους που δεν το ήξεραν. Είχα μιλήσει σε συναδέλφους, όχι στους γονείς μου, έπρεπε να το διαπραγματευτώ πρώτα με τον εαυτό μου, δεν είναι εύκολη απόφαση. Στεναχωρήθηκα όταν κάποιοι είπαν “γιατί τώρα” και “γιατί μιλάτε”. Δεν το κάναμε για να κερδίσουμε δημοσιότητα, θέλω να πιστεύω ότι κάναμε μια αρχή», εξήγησε.

Απαντώντας, στο αν οι συμπεριφορές που δέχτηκε την έκαναν να σκεφτεί να τα παρατήσει, παραδέχτηκε: «Δε σκέφτηκα να σταματήσω. Στην αρχή σοκαρίστηκα, αλλά επειδή γνώρισα ανθρώπους στη δουλειά που πραγματικά με βοήθησαν, οπλίστηκα με δύναμη. Αν ήμουν σε άλλη ηλικία μπορεί να τα είχα παρατήσει, ήταν καθαρά θέμα τύχης που δεν τα παράτησα».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024