Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννενα - 22 κουτάβια βρέθηκαν μέσα σε τσουβάλια - Πώς γλίτωσαν

Γιάννενα – 22 κουτάβια βρέθηκαν μέσα σε τσουβάλια – Πώς γλίτωσαν

Μια φρικτή εικόνα αντίκρισε μια κάτοικος στα Γιάννενα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Μια φρικτή εικόνα αντίκρισαν μια κάτοικος στα Γιάννενα όταν πλησίασε σε έναν κάδο απορριμμάτων και οι τοπικές αρχές που έφτασαν όταν τους ειδοποίησε η συγκεκριμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, βρήκαν δεμένα ασφυκτικά μέσα σε τσουβάλι 22 νεογέννητα κουτάβια, σε άθλια κατάσταση.

Πώς σώθηκαν τα κουτάβια

Αναλυτικότερα, μια κάτοικος της περιοχής αντελήφθη μια περίεργη κινητικότητα σε κάδο απορριμμάτων και φοβούμενη ότι μπορεί να επρόκειτο για άνθρωπο έσπευσε να ενημερώσει την Αστυνομία. Στη συνέχεια, όσοι βρέθηκαν στο σημείο αντίκρισαν τις φρικτές εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα – Παράτησαν ένα τεράστιο ιγκουάνα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών – Μέσα σε πλαστική σακούλα, πώς σώθηκε

Κάποια κουτάβια ήδη υιοθετήθηκαν

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο ζώων όπου τους προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα και αναζητούν φιλόξενη στέγη. Μέχρι στιγμής έχουν υιοθετηθεί εννέα κουτάβια αναφέρει ο Νίκος Τσόλης, υπεύθυνος του κυνοκομείου στον Δήμο Ιωαννιτών. Κάποια από τα ζώα, λόγω των συνθηκών που υπέστησαν δεν τα κατάφεραν. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι αρμόδιοι.

Ανησυχητική η κατάσταση στα Γιάννενα

Το φαινόμενο των ασυνείδητων που σκοτώνουν ζώα είναι επαναλαμβανόμενο και εξαπλωμένο σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, τα Γιάννενα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρατούν τα πρωτεία το τελευταίο διάστημα. Στις αρχές Οκτωβρίου είχαν βρεθεί επτά νεογέννητα κουτάβια νεκρά κλεισμένα σε τσουβάλι στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Το ίδιο έγινε και στις 22 Οκτωβρίου. Τρία ζωάκια με δεμένα άκρα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Μανωλιάσσα.

Επειδή η μέθοδος είναι η ίδια εικάζεται ότι οι αρχές θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους ενόχους. Σημειώνεται ότι στα Γιάννενα η κακοποίηση και δολοφονία κυρίως σκύλων αποτελεί σχεδόν εβδομαδιαία είδηση. Σε μια πόλη, όπου όλοι γνωρίζουν όλους μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου που γέννησε δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί και κατά συνέπεια ο πιθανός υπεύθυνος.

Φόλες στην Πέλλα

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες κάποιοι έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν πάνω από πέντε αδέσποτα σκυλιά στην Άρνισσα, του νομού Πέλλας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024