Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα - Παράτησαν ένα τεράστιο ιγκουάνα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Μέσα σε πλαστική σακούλα, πώς σώθηκε

Λάρισα – Παράτησαν ένα τεράστιο ιγκουάνα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών – Μέσα σε πλαστική σακούλα, πώς σώθηκε

Άγνωστος ή άγνωστοι παράτησαν ένα ιγκουάνα στη Λάρισα.

Ένα τεράστιο ιγκουάνα εντοπίστηκε εγκαταλειμένο στη Λάρισα. Μάλιστα, το εξωτικό ερπετό το είχαν βάλει άγνωστος ή άγνωστοι μέσα σε πλαστική σακούλα και το είχαν παρατήσει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το ιγκουάνα κλήθηκαν να το περιθάλψουν προσωρινά οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα το τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Πρασίνου. Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, πολίτης παρατήρησε ότι σε σημείο της λεωφόρου Κ. Καραμανλή, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων βρίσκονταν πλαστική σακούλα η οποία, πιθανότατα, περιείχε ζωντανό οργανισμό. Παρατηρώντας καλύτερα διαπίστωσε πως ο οργανισμός αυτός, παρέπεμπε σε κάποιο εξωτικό ζώο, πιθανότατα ερπετοειδές.

Ειδοποίησε τον δήμο

Λίγη ώρα αργότερα, ειδοποιήθηκε ο Δήμος Λαρισαίων και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, Γιώργος Χριστοδούλου βρέθηκε στο σημείο και διαπίστωσε πως το ζώο που βρίσκονταν μέσα στη σακούλα ήταν όντως, ένα πράσινο ιγκουάνα, το οποίο επιλέγουν αρκετοί ως κατοικίδιο. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το κρατήσει και επέλεξε να το εγκαταλείψει μέσα σε μια σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειάζονταν άμεσα ζεστό περιβάλλον, περιέθαλψε ο υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά από επαφές και συνεννοήσεις, το ιγκουάνα μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα, όπου κατέληξε στα χέρια των υπευθύνων του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο ως υπηρεσιακή δομή, έχει συσταθεί, τα τελευταία χρόνια, με την ευκαιρία της απόκτησης των γερακιών για την απομάκρυνση των κορακοειδών από το κέντρο της πόλης, έχει φροντίσει και περιθάλψει σημαντικό αριθμό ζώων, συνήθως άγριων πουλιών, αλλά είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να διαχειριστεί περίπτωση εγκαταλελειμμένου ιγκουάνα.

Πηγή φωτογραφιών: larissanet.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024