Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fortnite - Αφαιρεί περιεχόμενο με τον Τράβις Σκοτ μετά την τραγωδία στη συναυλία του

Fortnite – Αφαιρεί περιεχόμενο με τον Τράβις Σκοτ μετά την τραγωδία στη συναυλία του

Στο Astroworld που βάφτηκε με αίμα, πάνω από 300 άτομα τραυματίστηκαν και 8 έχασαν τη ζωή τους από ποδοπάτημα. Οι λεπτομέρειες για την τραγωδία που έχει σοκάρει τον πλανήτη παραμένουν αδιευκρίνιστες

Αντιμέτωπος με τον νόμο θα βρεθεί ο Τράβις Σκοτ. Στη συναυλία του γνωστού τράπερ, την περασμένη Παρασκευή, 8 άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Στον ίδιο υποβλήθηκε μήνυση ενώ τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται από τις αρχές.

Στον απόηχο αυτό, η Epic Games αποφάσισε να κατεβάσει περιεχόμενο από το item shop του Fortnite το οποίο σχετίζονταν με τον Τράβις Σκοτ.

Συγκεκριμένα, αποτελεί παρελθόν από το Daily τμήμα του item shop το «Out West» emote

Μάλιστα, την αφαίρεση του εν λόγω περιεχομένου αναγνώρισε και η support σελίδα του παιχνιδιού στο Twitter. Αρκέστηκε όμως σε αυτό και δεν έδωσε κάποια εξήγηση.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το skin του τράπερ εντός του Fortnite μπορεί να αγοραστεί ή να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν στο Φεστιβάλ Astroworld την Παρασκευή το βράδυ, στο Χιούστον του Τέξας. Ο Σκοτ ανέβηκε στη σκηνή μετά τις 21:00. Το πλήθος άρχισε να σπρώχνει προς τα εμπρός, καθώς η συναυλία ξεκινούσε.

Η Σαράι Σιέρα, που είχε πάει στο φεστιβάλ για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, λέει ότι είδε πολλούς ανθρώπους να μην μπορούν να αναπνεύσουν εκείνη τη στιγμή.

«Πραγματικά σκέφτηκα ότι αν έπεφτα όλα θα τέλειωναν για εμένα. Για τουλάχιστον 15 λεπτά άνθρωποι με πετούσαν από εδώ κι από εκεί, εξαιτίας των mosh pits [σ.σ. ομαδικός «χορός» από σπρωξιές σε συναυλίες] ή απλώς επειδή οι άνθρωποι είχαν τρελαθεί», εξηγεί στο CNN.

Στις 21:30 οι αρχές έλαβαν τις πρώτες ειδοποιήσεις ότι άνθρωποι στο κοινό έχουν τραυματιστεί.

Στις 21:38 ανακηρύχθηκε επισήμως «περιστατικό με πολλαπλές απώλειες». «Από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε ως περιστατικό με πολλαπλές απώλειες, μέχρι να φτάσει η πρώτη μονάδα στο σημείο πέρασαν δυο λεπτά στη διάρκεια των οποίων είχαμε επαφές με ασθενείς», τονίζει στο ίδιο Μέσο ο διοικητής της πυροσβεστικής του Χιούστον, Σαμ Πένια.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι φώναζαν για βοήθεια, όμως η μουσική κάλυπτε τις φωνές τους

«Ο Τράβις Σκοτ έκανε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα κομμάτια κι εμείς ουρλιάζαμε όσο πιο δυνατά άντεχαν οι φωνητικές μας χορδές μήπως και μας ακούσει κανείς, όμως κανείς δεν μας άκουγε», λέει ο Τελέζ.

«Το φετινό φεστιβάλ θα μείνει στη μνήμη μου για πάντα. Δεν είχα δει ποτέ κάποιον να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μου. Ήταν φρικιαστικό».

Ο Σκοτ επιμένει ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των συμβάντων στο κοινό και ως εκ τούτου συνέχισε το πρόγραμμά του.

Μιλώντας στους θαυμαστές του μέσω βίντεο στο Instagram το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε «συντετριμμένος» από το περιστατικό.

Περίπου στις 22:10 η συναυλία διακόπηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024