Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
COP26 – Τα πυρά του Τρίτου Κόσμου δέχονται οι ανεπτυγμένες χώρες

COP26 – Τα πυρά του Τρίτου Κόσμου δέχονται οι ανεπτυγμένες χώρες

Για τρομακτική έλλειψη προόδου στη Διάσκεψη για το κλίμα, κάνει λόγο ο επικεφαλής του γκρουπ των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Κρατών, που περιλαμβάνει 46 κράτη και πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες

«Τρομακτική» χαρακτήρισε την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες που διεξάγονται στη κλιματική σύνοδο του COP26, στη Γλασκόβη, ο επικεφαλής της λεγόμενης ομάδας των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Κρατών (LDS – Least Developed Countries).

«Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις δεσμεύσεις που θα κάνουν οι περισσότερες χώρες εδώ και τις πολιτικές που θα αποφασιστούν. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι απογοητευτική και με ένα τρόπο τρομακτική» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σονάμ Πούντσο Βάνγκντί του Μπουτάν, που ηγείται της ομάδας του LDS.

Γκρουπ του LDS

Το γκρουπ του LDS αγκαλιάζει 46 κράτη που αριθμούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες. Παρόλ’ αυτά παράγουν μόλις το 1% των παγκόσμιων ρύπων άνθρακα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο επικεφαλής της ομάδας κατέκρινε τις ανεπτυγμένες χώρες καλώντας τις κυβερνήσεις τους να σταματήσουν να αποφεύγουν τις ευθύνες τους και ζήτησε «εδώ και τώρα» περισσότερα χρήματα για τις φτωχότερες χώρες που ήδη υποφέρουν από τις αρνητικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ανάλογη καταγγελία διατυπώθηκε και από ηγέτες και αξιωματούχους έτερων κρατών του Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι υποστήριξαν πως από τα περίπου 100 δισ. δολάρια βοήθειας που τους είχαν υποσχεθεί μέχρι το 2023, τα περισσότερα έχουν ήδη αναμιχθεί με ιδιωτικά δάνεια και προϋπάρχουσες διεθνείς δεσμεύσεις βοήθειας.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024