Λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά από το να χαθείς στη μέση του πουθενά και να μην έχεις τρόπο να ενημερώσεις τους δικούς σου.

Και μπορεί τα κινητά τηλέφωνα να έχουν αλλάξει αυτή την ισορροπία, όμως έχουν (τουλάχιστον) δυο μεγάλα κακά: το σήμα και η μπαταρία τους έχουν την τάση να μας προδίδουν τη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Τι κάνεις, λοιπόν, όταν δεν φεύγει με τίποτα το μήνυμα που έχεις στείλει στους δικούς σου ή όταν φοβάσαι ότι μέχρι να σου σηκώσουν το τηλέφωνο και να συνεννοηθείτε δεν θα μπορείς πια να κάνεις τίποτα;

Ο Πιτ Έρικσεν, αποκάλυψε στο Twitter μια δαιμόνια λύση στο πρόβλημα: απλώς αλλάζεις το μήνυμα του αυτόματου τηλεφωνητή σου, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Έτσι, όταν προσπαθούν να σε καλέσουν και δεν πιάνεις σήμα, οι αγαπημένοι σου θα μάθουν περίπου πού βρίσκεσαι.

Ο Πιτ έγραψε: «Αν χαθείτε ποτέ ενώ πεζοπορείτε ή μείνετε κάπου με το αυτοκίνητο – αλλάξτε το μήνυμα του αυτόματου τηλεφωνητή σας δίνοντας στους οικείους σας περίπου την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε. Αναφέρετε επίσης την ημερομηνία, την ώρα και άλλες λεπτομέρειες της κατάστασής σας και των σχεδίων σας. Έτσι, ακόμη κι αν το κινητό σας σβήσει από μπαταρία, εκείνοι που σας ψάχνουν θα ξέρουν τουλάχιστον από πού να αρχίσουν».

Οι χρήστες του Twitter συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα κόλπο που μπορεί ακόμη και να σου σώσει τη ζωή, ενώ πρόσθεσαν τις δικές τους συμβουλές.

Κάποιοι πρότειναν την κλήση απευθείας σε αριθμούς έκτακτης ανάγκης, ενώ άλλοι θεώρησαν σοφό η αλλαγή του μηνύματος να γίνεται πριν φύγει καν κάποιος από το σπίτι του. Φυσικά, το να ενημερώνεις χωρίς λόγο για την ακριβή σου τοποθεσία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για άλλους κινδύνους.

Τέλος, ένας χρήστης του Twitter τόνισε ότι ακόμη κι όταν το κινητό δεν έχει σήμα είναι πιθανό να μπορεί να καλέσει αριθμούς έκτακτης ανάγκης, αφού οι τελευταίοι χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο δίκτυο και όχι μόνο εκείνο στο οποίο οι χρήστες έχουν συνδρομή.

Με πληροφορίες από Mirror

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr