Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος - Εισαγγελέας παρενέβη για κακοποίηση πίτμπουλ - Καταγγελία από φιλόζωη

Βόλος – Εισαγγελέας παρενέβη για κακοποίηση πίτμπουλ – Καταγγελία από φιλόζωη

Ηλικιωμένος κακοποιούσε πίτμπουλ, μια φιλόζωη το κατήγγειλε και έτσι υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα.

Ένας ηλικιωμένος στον Βόλο κακοποιούσε σκύλο ράτσας πίτμπουλ, μια φιλόζωη αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, το κατήγγειλε και παρενέβη ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το σάιτ taxydromos.gr, η καταγγελία έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχθές. Σύμφωνα με την ανάρτηση της φιλόζωης, που έγινε σε ομάδα που ασχολείται με αυτά τα θέματα, ο ανεγκέφαλος είχε δεμένο το σκυλί από το μηχανάκι του και επειδή το ζώο δεν μπορούσε να τρέξει δεμένο γρήγορα και να τον ακολουθεί, με αποτέλεσμα να σέρνεται στο οδόστρωμα, ακινητοποίησε το όχημά του, κατέβηκε από αυτό και άρχισε να χτυπά το ανυπεράσπιστο ζώο με μπουνιές και κλωτσιές.

Οργή στο διαδίκτυο

Η καταγγελία συνοδεύτηκε από σχόλια χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που εξέφραζαν οργή για το αναφερόμενο περιστατικό και λύπη για το ταλαιπωρημένο ζώο, ευχόμενοι να απομακρυνθεί γρήγορα από τον δράστη και να έχει καλή τύχη.

Το σκυλάκι, το οποίο είναι 18 μηνών, αρσενικό, καθαρόαιμο πίτμπουλ, ευτυχώς απομακρύνθηκε από τον κάτοχό του και αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώνει η φιλόζωη στη σχετική ανάρτηση, φιλοξενείται από άλλη οικογένεια, ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την υιοθεσία του.

Η Εισαγγελία Βόλου ζητεί να κληθεί να καταθέσει η φιλόζωη που έκανε την καταγγελία τι γνωρίζει για το περιστατικό φρίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν όντως υπήρξε κακοποίηση ζώου και στη συνέχεια να υποδείξει και να κατονομάσει τον δράστη, ώστε ο υπαίτιος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

Δεν έγινε αναφορά στην Αστυνομία

Επισημαίνεται ότι η καταγγελία δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αναφορά στην Αστυνομία. Η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε αυτεπαγγέλτως μετά από δημοσιεύματα του Τύπου.

Να σημειώσουμε ότι η κακοποίηση ζώου έχει μετατραπεί σε κακούργημα μετά τα αλλεπάλληλα φρικιαστικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί ανά την Ελλάδα.

Οι ποινές που προβλέπονται

Η φόνευση ή ο βασανισμός ζώου τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και επιβολή χρηματικού προστίμου το ύψος του οποίου ορίζεται από 25.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.

Η ποινή για την κακοποίηση ζώου έχει επίσης αυστηροποιηθεί και η πράξη τιμωρείται με κάθειρξη ενός τουλάχιστον έτους και επιβολή χρηματικού προστίμου το ύψος του οποίου ορίζεται από 3.600 ευρώ έως 18.000 ευρώ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024