Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεζοπόρος χάθηκε σε βουνό – Δεν απαντούσε τις κλήσεις των διασωστών γιατί δεν… αναγνώριζε τον αριθμό

Πεζοπόρος χάθηκε σε βουνό – Δεν απαντούσε τις κλήσεις των διασωστών γιατί δεν… αναγνώριζε τον αριθμό

Μάλλον θα πίστεψε ότι κάποιος προσπαθεί να του προτείνει μια προσφορά

Κανείς δεν ενθουσιάζεται όταν το κινητό του χτυπά και βλέπει άγνωστο αριθμό. Όμως ίσως οι περισσότεροι να είχαμε άλλη γνώμη αν αυτό συνέβαινε ενώ είχαμε χαθεί στο βουνό.

Δεν ισχύει το ίδιο και για ένα άτομο από το Κολοράντο, που ξεκίνησε για πεζοπορία στο Όρος Έλμπερτ, με τα ίχνη του να αγνοούνται για αρκετές ώρες.

Όπως ανέφερε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της Κομητείας Λέικ σε ανάρτησή της στο Facebook, το συγκεκριμένο άτομο είχε ξεκινήσει για τη διαδρομή του στις 9 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου και δεν είχε επιστρέψει μέχρι τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Οι διασώστες επιχείρησαν να καλέσουν τον αριθμό του αγνοούμενου προσώπου πολλές φορές, χωρίς όμως να λάβουν κάποια απάντηση.

Πέντε μέλη της ομάδας διάσωσης άρχισαν να το αναζητούν στις περιοχές όπου συνήθως χάνονται οι πεζοπόροι, όμως σταμάτησαν την έρευνά τους στις τρεις τα ξημερώματα. Στις τρεις το πρωί της επόμενης, νέα ομάδα ξεκίνησε να αναζητά το συγκεκριμένο άτομο σε άλλη περιοχή.

Περίπου στις 09:30 το πρωί έλαβαν κλήση ότι το άτομο, που δεν ταυτοποιήθηκε, είχε επιστρέψει στο κατάλυμά του.

Και δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι τον αναζητούσαν ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με την ανάρτηση.

«Ένα σημαντικό δίδαγμα είναι ότι το πρόσωπο αγνόησε επανειλημμένες κλήσεις μας επειδή δεν αναγνώρισε τον αριθμό», έγραψε η Ομάδα. «Αν έχετε καθυστερήσει βάσει του προγράμματός σας και λάβετε επανειλημμένες κλήσεις από άγνωστο αριθμό, σας παρακαλούμε να απαντήσετε. Μπορεί να είναι μια ομάδα διάσωσης που προσπαθεί να επιβεβαιώσει ότι είστε ασφαλείς».

Η Ομάδα ανέφερε ακόμη ότι το πρόσωπο έχασε το δρόμο κατά τη δύση του ηλίου και περπάτησε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθώντας να ξαναβρεί το μονοπάτι. Όταν τα κατάφερε, αναγκάστηκε να εξετάσει πολλαπλές διαδρομές για να εντοπίσει το αυτοκίνητό του.

Η Ομάδα διάσωσης προειδοποιεί ότι το χιόνι μπορεί να κρύψει το μονοπάτι από τη στιγμή που κάποιος ξεπερνά τα όρια του δάσους και ότι οι πεζοπόροι δεν μπορούν να ποντάρουν στο ότι θα ακολουθήσουν τα ίχνη τους για να επιστρέψουν στους πρόποδες του βουνού, αφού ο άνεμος είναι ικανός να τα σβήσει.

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024