Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Φώφη χόρευε την Ευδοκία - «Το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους» είπε η κόρη της

Όταν η Φώφη χόρευε την Ευδοκία – «Το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους» είπε η κόρη της

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα, η Φώφη Γεννηματά χορεύει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας ανήμερα της ονομαστικής της εορτής στο πατρικό της σπίτι στη Βούλα

Συγκίνηση προκαλεί ένα σπάνιο βίντεο, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, το οποίο απεικονίζει την Φώφη Γεννηματά να χορεύει ζεϊμπέκικο τον Ιανουάριο του 2003.

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha, η Φώφη Γεννηματά χορεύει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας ανήμερα της ονομαστικής της εορτής στο πατρικό της σπίτι στη Βούλα.

Όπως περιγράφουν οι γείτονές της, η Φώφη Γεννηματά ήξερε να απολαμβάνει τις χαρές της οικογένειας και ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος και προσιτός.

«Το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους»

Στο «ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψε καλύτερα απ’ όλους» αναφέρθηκε και η κόρη της Αιμιλία, η οποία συγκλόνισε με τα λόγια της κατά τη διάρκεια του επικήδειου λόγου για τη μητέρα της.

Πήρε θέση μπροστά στο αναλόγιο και με φωνή σπασμένη είπε: «Στις τελευταίας μας κουβέντες μου είπες: ‘Ένα δύο τρία, πάμε’. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Γιατί έτσι ήσουν, δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες, γιατί μία μάχη με καθαρή ψυχή, που δεν παραδίδεις τα όπλα, είναι πάντα μία μάχη κερδισμένη. Χτυπούσες το χέρι στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό το χέρι το χτύπησες πολλές φορές στη ζωή σου σαν κορίτσι, σαν γυναίκα, σαν μητέρα και κέρδισες».

«Δεν ήταν όμως ποτέ σκληρό ήταν απαλό και γεμάτο τρυφερότητα και ανιδιοτέλεια. Ήξερες πάντα όσα ξέρει μόνο μία μάνα. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλά από πάνω μας, το χάδι σου, το χαμόγελό σου, το ‘family’ που έλεγες, όταν έμπαινες σπίτι, και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ αλλά είναι και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε» είπε συγκινώντας.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024