Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ξένο δάκτυλο αποδίδει το Ιράν την κυβερνοεπίθεση στα πρατήρια καυσίμων

Σε ξένο δάκτυλο αποδίδει το Ιράν την κυβερνοεπίθεση στα πρατήρια καυσίμων

«Κρατικοί παράγοντες» ήθελαν να προκαλέσουν «δημόσια οργή»

Μια ημέρα μετά την κυβερνοεπίθεση που οδήγησε σε μεγάλες ουρές έξω από τα πρατήρια καυσίμων, η Τεχεράνη υποστήριξε ότι επρόκειτο για προβοκάτσια πίσω από την οποία κρύβονται «κρατικοί παράγοντες».

Την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ανέλαβε η ομάδα Predatory Sparrow («αρπακτικό σπουργίτι», η οποία δήλωσε με ανάρτησή της στο Telegram ότι το χακάρισμα «ήταν αντίδραση στις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις του τρομοκρατικού καθεστώτος του Ιράν εναντίον των ανθρώπων της περιοχής και όλου κόσμου».

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραίσι ισχυρίστηκε ότι στόχος της επίθεσης ήταν να «προκαλέσει δημόσια οργή», ενώ ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Κυβερνοχώρου, Αμπολχασάν Φιρουζαμπάντι υποστήριξε ότι πρόκειται για επίθεση ξένης χώρας, την οποία όμως δεν κατονόμασε.

Οι χάκερ παραβίασαν το ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει στους Ιρανούς να αγοράζουν καύσιμα με επιδότηση.

Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία διανομής καυσίμων, μόνο το 5% των 4.300 πρατηρίων στο Ιράν είχαν επανασυνδεθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης, αν και οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να αγοράζουν καύσιμα χωρίς δελτίο, σε υψηλότερες όμως τιμές.

Οι Predatory Sparrow ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για το χακάρισμα ηλεκτρονικών πινακίδων σε αυτοκινητοδρόμους, οι οποίες πρόβαλλαν το μήνυμα «Χαμενεΐ, πού είναι η βενζίνη μας;» – μια αναφορά στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η κυβερνοεπίθεση στα πρατήρια καυσίμων ήρθε λίγες ημέρες πριν την επέτειο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2019 ως αντίδραση στις αυξημένες τιμές καυσίμων, κινητοποίηση στην οποία η αστυνομία φέρεται να σκότωσε εκατοντάδες διαδηλωτές.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024