Από το 2024 οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Ρώμης θα έχουν την ευκαιρία να … πετάξουν κι από αυτό προς την πόλη χάρη στα εναέρια ταξί-drone της Volocopter.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διοίκηση του Aεροδρομίου Φιουμιτσίνο έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τη γερμανική start up, ώστε να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία των πρωτότυπων διθέσιων εναέριων ταξί-drone της εταιρείας.

Το όχημα της Volocopter προσγειώνεται και απογειώνεται κάθετα και θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να καλύψει μια διαδρομή προς την πόλη, που ένα όχημα χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά. Είναι δε, ηλεκτρικό, άρα φτηνότερο στη χρήση και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Η εταιρεία, πριν από λίγες ημέρες, προχώρησε με επιτυχία και στην πρώτη της δοκιμαστική πτήση στο Αμβούργο.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του κόστους, σύμφωνα με τον CEO της Aeroporti di Roma, Μάρκο Τρονκόνε, το αρχικό κόστος υπολογίζεται περίπου στα 150 ευρώ, μια τιμή που εκτιμάται πως θα μειωθεί σημαντικά με την πλήρη και ευρεία εφαρμογή της υπηρεσίας.

Η Volocopter, που δημιουργήθηκε το 2011, ελπίζει να λάβει άδεια εμπορικής χρήσης των εναέριων ταξί της από την αρμόδια European Aviation Safety Agency (EASA) μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε τα πρώτα οχήματα να μπουν σε υπηρεσία από το 2024.

Εξάλλου, η γερμανική start-up ενδιαφέρεται να φέρει την υπηρεσία και στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ιδανικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπως επίσης στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Πηγή: ΟΤ.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr