Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ακούσαμε κι αυτό – Λιλά… σκύλους αγοράζουν οι πλούσιοι

Το ακούσαμε κι αυτό – Λιλά… σκύλους αγοράζουν οι πλούσιοι

Γενετικές τροποποιήσεις στα αγαπημένα μας κατοικίδια τα προικίζουν με ξεχωριστά χρώματα – και αμέτρητα προβλήματα υγείας

Γιατί να θέλεις να αλλάξεις ένα σκύλο, ίσως αναρωτιέστε, αφού όλοι τους είναι πανέμορφοι. Γιατί μπορείς, απαντάμε εμείς, και την ίδια απάντηση φαίνεται ότι δίνουν και αρκετοί (πολύ) εύποροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που επιλέγουν γενετικά τροποποιημένα σκυλιά με χρώματα που σίγουρα δεν απαντώνται στη φύση.


Αν λοιπόν, δείτε ένα λιλά σκυλάκι, μη βιαστείτε να θεωρήσετε ότι το έχουν βάψει σε αυτή την απόχρωση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι προϊόν προσεκτικής εκτροφής. Μη φανταστείτε κανένα φωτεινό μωβ που βγάζει μάτι – μιλάμε για ένα χαρακτηριστικό είδος γκρι με απαλές μωβ ανταύγειες.

Φυσικά, αυτό σημαίνει και ότι είναι πανάκριβα, κοστίζοντας πάνω από €10.000, όμως αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα – στην τελική, έχουν ξοδευτεί και περισσότερα χρήματα για δυνητικά πιο ηλίθιους λόγους.

Το κυριότερο ζήτημα είναι ότι η επιλεκτική εκτροφή πάντα έρχεται με προβλήματα υγείας για τα ζωάκια που προκύπτουν από αυτή.

Τα συχνότερα εξ αυτών είναι οι δερματολογικές διαταραχές και η απώλεια τριχώματος, όμως δεν είναι τα μόνα.


Ίσως αναρωτιέστε πως προκύπτει αυτό το μοναδικό χρώμα; Δεν είναι βέβαιο, όμως η θεωρία λέει ότι κάποιοι αμερικανοί εκτροφείς, στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, διασταύρωσαν λαμπραντόρ με βαϊμαράνερ και στη συνέχεια κατοχύρωσαν pedigree για τη ράτσα που προέκυψε από τη μίξη.

Και δεν σταμάτησαν εκεί. Αφού το λιλά τους πέτυχε, άρχισαν να δημιουργούν ασημένια σκυλάκια, αλλά και στο χρώμα του κάρβουνου και… τιγρέ.

Φυσικά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Όμως όλα τα σκυλάκια είναι πανέμορφα. Και είναι ακόμη πιο όμορφα, όταν είναι και υγιή.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024