Ο Κωνσταντίνος Καζάκος μίλησε για τη δουλειά του, που τον βοηθά να διατηρεί την παιδικότητα του, τη χαρά που του προκαλεί η σχέση του με την 25χρονη σύντροφο του αλλά και το #metoo.

O ηθοποιός μιλώντας στο OK! για τους συναδέλφους του που κατηγορούνται αλλά και το πώς θα αντιδρούσε αν η κόρη του δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα

Τον τελευταίο χρόνο είδαμε συναδέλφους σου να καταγγέλλονται για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό bullying. Πώς θα αντιδρούσες αν μάθαινες ότι η κόρη σου έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο;

Νομίζω ότι δεν θα χρειαζόταν να αντιδράσω εγώ. Θα είχε αντιδράσει πρώτα εκείνη. Πρέπει όλοι να μάθουμε να έχουμε το σθένος να αντιδράμε σε αυτά τα φαινόμενα και να τα καταγγέλλουμε. Κι αυτά τα ζιζάνια πρέπει να κόβονται όταν είναι μικρά. Αλλιώς γιγαντώνονται. Γίνονται μεγάλοι αγκαθωτοί θάμνοι και δεν ξεριζώνονται εύκολα. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά αν δεν αντιδράσουμε, μετά ο θύτης θα βρει ένα άλλο θύμα και θα κάνει και σε εκείνο ό,τι έκανε σε εσένα. Διαβάζοντας αυτή τη δήλωση μπορεί κάποιοι να σκεφτούν ότι είναι πιο εύκολο για έναν άντρα να αντιδράσει. Μα και οι άντρες έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Και θα επαναλάβω ότι ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμένα δεν μου έχει συμβεί, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, όπως υπάρχουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου υπάρχει εξουσία και κάποιος την εκμεταλλεύεται.

Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να προβάλλονται επαναλήψεις σειρών με πρωταγωνιστές που καταγγέλθηκαν, όπως είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Οι ηθοποιοί παίρνουν ψίχουλα από τις επαναλήψεις των σειρών. Αυτοί που παίρνουν πνευματικά δικαιώματα είναι οι δημιουργοί. Οπότε δεν νομίζω ότι τους ηθοποιούς τούς ενδιαφέρει και πολύ αυτό. Εμένα προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε. Για να σου δώσω να καταλάβεις, για ένα επεισόδιο μίας σειράς που προβλήθηκε πριν από δέκα χρόνια ο ηθοποιός μπορεί να πάρει 7 ευρώ και ο σκηνοθέτης 500. Εμείς θεωρούμαστε τα όργανα της ορχήστρας και όχι δημιουργοί. Προσωπικά το να ξαναέβλεπα ή να μην ξαναέβλεπα το Πενήντα πενήντα δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Και ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί για διάφορα. Δεν νομίζω ότι θα με πείραζε να έβλεπα μια σειρά στην οποία έχει παίξει.

Πηγή: okmag.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr